La empresa química-farmacéutica japonesa AGC invertirá 90 M€

L’empresa química-farmacèutica japonesa AGC Pharma Chemicals invertirà 90 milions d’euros i crearà 100 llocs de treball qualificats amb l’ampliació de la fàbrica de la companyia ubicada a Malgrat de Mar (Maresme). L’objectiu és augmentar un 30% la capacitat de producció de principis actius farmacèutics amb la construcció d’una nova planta de producció de 7.500m2, que estarà en funcionament el 2024. Ho han anunciat aquest dimarts el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, i el CEO d’AGC Pharma Chemicals Europe, Akihiro Kadokura.

Per a aquest projecte d’inversió a Catalunya l’empresa compta amb el suport d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- mitjançant la unitat de captació d’inversions estrangeres Catalonia Trade & Investment. Segons dades d’ACCIÓ, actualment hi ha 270 filials d’empreses japoneses ubicades a Catalunya.

Les noves instal·lacions comptaran amb reactors d’entre 1,5 i 7,5 m3 per produir més volum de principis actius farmacèutics -un mercat que està creixent a un ritme del 7% anual, segons AGC- i espai addicional per a futures inversions del grup a la planta de Malgrat de Mar. De fet, aquesta inversió completarà la recent ampliació del laboratori d’R+D de l’empresa a la seu catalana.

AGC Pharma Chemicals, que forma part del grup japonès AGC Group, va establir-se a Catalunya el 2019 amb l’adquisició de la planta de Boehringer Ingelheim al Maresme. Actualment compta amb 330 treballadors entre el personal de la fàbrica, els laboratoris (també el d’R+D) i personal administratiu. AGC Group, amb seu central a Tòquio, compta amb més de 55.000 treballadors a escala internacional i una facturació superior als 12.700 milions d’euros.

Fecha del Taller: