La companyia aèria Norwegian obre oficines a l’aeroport de Barcelona i iniciarà vols amb els Estats Units el 2016

La companyia aèria Norwegian va inaugurar el 28 de gener a l’aeroport de Barcelona-El Prat les seves oficines per al sud d’Europa. Les noves instal·lacions corporatives de Norwegian no són una seu territorial, sinó que assumeixen algunes de les funcions d’una seu central, com ara bona part de les activitat de màrqueting, vendes, ingressos per serveis complementaris o la coordinació d’un cert nombre d’aeroports, entre d’altres.

La companyia noruega ha anunciat que a finals del 2016 posarà en marxa noves rutes amb els Estats Units des de l’aeroport de Barcelona, concretament a Los Angeles, San Francisco, Nova York, Miami i Orlando. A més, els plans de futur de Norwegian també preveuen, a mig termini, la possibilitat d’establir rutes amb Amèrica del Sud i Àsia.

La base operativa de Norwegian a Barcelona es va inaugurar l’abril del 2014, amb tres avions. A partir del juny del 2015, Norwegian posarà en servei un quart avió, la qual cosa permetrà el llançament de cinc noves rutes aquest estiu a Birmingham al Regne Unit, Dubrovnik a Croàcia, Billund a Dinamarca, i Stavanger i Trondheim a Noruega.

Així doncs, el total de rutes de Norwegian a Barcelona passarà d’11 de l’estiu de 2014 a 15 l’estiu del 2015 i a 8 països d’Europa. El nombre de vols a Barcelona s’elevarà, així doncs, fins a 158 per setmana, amb una capacitat total de 29.388 places setmanals.

L’oficina de la companyia està plenament operativa des de la primera setmana de febrer i hi treballen 35 persones, que arribaran a ser-ne 50 a mig termini. La base operativa de Norwegian a la T2 de l’Aeroport de Barcelona-El Prat ja dóna feina a més d’un centenar de persones, entre pilots i tripulants de cabina, nombre que s’incrementarà el 2015 amb l’expansió de la base prevista per al mes de juny. Així doncs, entre l’oficina corporativa i la base operativa, el nombre d’empleats de Norwegian a Barcelona se situarà per damunt de les 150 persones durant aquest any.

Norwegian Air Shuttle ASA, que opera sota la marca comercial Norwegian, és una aerolínia de baix cost que el 2014 va transportar 24 milions de passatgers, no tan sols a Europa sinó també a Àsia i als Estats Units, dos dels mercats de creixement de la companyia.

A Barcelona, Norwegian va tancar el 2014 amb un total de 828.218 passatgers, xifra que suposa un increment del 36% en relació als 608.858 passatgers transportats l’any anterior, la qual cosa la situa com a setena aerolínia en volum de passatgers al Prat.

Fecha del Taller: