La CIM el Camp de Tarragona rep la Certificació VERDEGBCe que reconeix el compromís ambiental dels parcs logístics

El centre logístic CIM el Camp ha estat distingit amb la primera certificació mediambiental VERDEGBCe DU-Parcs Logístics, atorgada per l’associació Green Building Council España, que reconeix la reducció de l’impacte ambiental en aquest tipus d’instal·lacions.

D’aquesta manera, el parc logístic del Camp de Tarragona es converteix en el primer de tot l’estat en ser distingit pel seu compromís amb elevats estàndards de sostenibilitat pel que fa a la seva construcció i edificació.

Felipe Pich-Aguilera, President de Green Building Council España (GBCe), acompanyat de Paula Rivas, Responsable de Certificacions i altres membres de l’empresa auditora Grup Tres G, han lliurat el reconeixement a Damià Calvet, President de CIMALSA.

Avaluar la sostenibilitat en la construcció

L’actual tendència a incloure i establir criteris de sostenibilitat en la qual es veu immers el sector de l’edificació i la construcció està portant a desenvolupar estudis i metodologies per avaluar la sostenibilitat de les construccions per poder comparar i avaluar els edificis des d’aquest punt de vista.

En el cas del distintiu VERDEGBCe DU-Parcs Logístics, atorgat per l’associació Green Building Council España, l’eina emprada ha avaluat els aspectes ambientals, energètics, socials, econòmics i de transport, així com els conceptes de qualitat i innovació del centre logístic. En aquesta primera fase, la CIM el Camp ha obtingut la qualificació de 3 fulls verds sobre una escala màxima de 5, encara que el procés de certificació continua obert, atès que noves accions que es duguin a terme podran millorar la qualificació obtinguda inicialment. En aquest sentit, CIMALSA seguirà en aquesta mateixa línia per tal d’aconseguir aquesta acreditació en els nous projectes i infraestructures de futur que té previst desenvolupar.

Els criteris avaluats per VERDEGBCe DU-PARCS LOGÍSTICS són part de la llista de criteris establerts per l’Associació Sustainable Building Alliance (SBA) que s’agrupen en àrees de certificació.

Fecha del Taller: