La càrrega aèria no cedeix terreny i aconsegueix fins a l’octubre un creixement acumulat del 4,4%

AENA va fer públiques ahir les dades de trànsit de la xarxa d’aeroports fins al mes d’octubre, que mostren un consolidat creixement del transport aeri de mercaderies fruit de la fortalesa de Barcelona i la gradual recuperació de Saragossa i Vitòria.

A l’octubre els aeroports espanyols van moure 67.660.000 de quilos, el que representa un creixement respecte al mateix mes de 2014 del 3,8%. Madrid-Barajas, amb 35,5 milions de quilos, va patir una lleugera desacceleració en créixer tan sols un 1,9%. No obstant això, Vitòria, amb 4,3 milions de quilos va accelerar fins a un creixement del 8,6%, mentre que Saragossa va repetir ràtio mensual positiu (+ 4,1%) després dels mals resultats del primer semestre, el que va determinar la bona dada per al conjunt del sistema aeroportuari, també determinat decisivament pel creixement del 15,3% a Barcelona fins als 11 milions de quilos.
Això va permetre que en l’acumulat de l’any el sistema aeroportuari consolidés el seu creixement en les mateixes xifres del tancament del tercer trimestre, amb un total de 587.500.000 de quilos, el que va suposar un creixement del 4,4%.
Madrid manté un increment en els seus tràfics del 4,1% amb 312.400.000 de quilos, mentre que Barcelona se situa per sobre del 13% amb gairebé 96 milions de quilos. Vitòria ja creix per sobre del 9% mentre que Saragossa ha reduït el seu retrocés al 2,4%.

Font: Diario del Puerto
Foto: BCL

Fecha del Taller: