La càrrega aèria de Barcelona creix un 8,2% durant el primer trimestre de l’any

Creix un 5,3% el tràfic mundial de càrrega aèria en el primer trimestre.

El trànsit mundial de càrrega aèria segueix mostrant una evolució positiva, tot i que al mes de març aquest creixement va ser més moderat. Així, segons les estadístiques publicades per l’Associació Internacional de Transport Aeri (IATA), les tones-quilòmetres de càrrega transportades (FTK) van créixer un 5,3% durant els primers tres mesos de l’any, respecte al primer trimestre de 2014. Així mateix, les tones de càrrega per quilòmetre disponibles, per la seva banda, van augmentar en un 4,7% davant el mateix període de l’exercici anterior.

D’altra banda, les dades corresponents als tres primers mesos de l’any mostren que el trànsit va augmentar un 5,3% al mercat domèstic i un 4,7% en l’internacional, en termes de tones-quilòmetres de càrrega transportades.

Davant d’aquests indicadors, el director general i conseller delegat de la IATA, Tony Tyler, ha constatat que “la indústria de càrrega aèria està en un moment sòlid, encara que amb una tendència de creixement poc espectacular”.

Pel que fa als tràfics del mes de març, aquests mostren que els volums de càrrega aèria es van incrementar en 1,6% respecte al mateix mes de 2014. Segons la IATA, aquests resultats es produeixen “després d’un repunt al febrer, quan, al mateix temps, es va celebrar l’Any Nou Lunar i la congestió dels ports de la Costa Oest dels Estats Units “, ha destacat l’organització.

Per regions, Orient Mitjà va registrar uns tràfics de càrrega aèria més elevats, amb un creixement de més del 10% respecte el mes anterior. En canvi, a Amèrica Llatina i Europa van baixar un 6,4% i un 2,4%, respectivament els tràfics en comparació al mes de febrer.

Font: El Vigia
Foto: Toll Group/ flickr

Fecha del Taller: