La Barcelona Woman Acceleration Week aposta pel talent, la formació i el lideratge empresarial

La Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundación Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles, que se celebrarà de forma virtual el 3, 4 i 5 de març, acollirà 9 debats centrats en el talent, la formació i el lideratge empresarial com a base per accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere i arribar a la igualtat d’oportunitats de la dona al sector industrial a nivell local i global. En aquesta primera edició, que es realitza amb la col·laboració del Consell de la Dona de la Zona Franca, el format està totalment adaptat a les circumstàncies, així que es desenvoluparà de forma 100% virtual i es transmetrà des dels platós de RTVE a Sant Cugat del Vallès.

BWAW neix amb la voluntat de ser un esdeveniment anual i està dirigit a un públic ampli, tant femení com masculí, i amb un clar enfocament transformador. L’esdeveniment tindrà lloc en el context del Dia Internacional de la Dona (8 de març) i es troba alineat amb l’aposta del CZFB pels Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament amb el número 5, centrat en la igualtat de gènere. La primera edició de BWAW té com a partners a CaixaBank, l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona i Woman.

Nou temàtiques sota el paraigües de la igualtat de gènere

BWAW abordarà la problemàtica des de diferents perspectives i durant els tres dies que durarà l’esdeveniment es presentaran les sessions que aglutinaran nou temàtiques diferenciades, totes sota el paraigües de la igualtat de gènere.

El primer dia d’esdeveniment, 3 de març, tindran lloc les sessions sota els verticals BTalent y BTech. En el marc de BTalent, BWAW acollirà una taula rodona per a posar en valor “l’alta direcció en femení” mentre, per la seva banda, BTech analitzarà el motiu de l’escassa presència de dones en carreres tècniques i comptarà amb experts per a desenvolupar vies que permetin aconseguir una major penetració.

El 4 de març se celebraran el BLeader, que aprofundirà en l’impacte del lideratge femení a les organitzacions i debatrà sobre les possibles diferències en la governança de la mà d’homes i dones, i BGlobal, amb la sessió “els conflictes culturals al món”, mitjançant la qual es plantejaran solucions per fer possible el diàleg que permeti garantir l’ODS 12, en busca de la Pau, la Justícia i les Institucions Sòlides, a la vegada que s’assoleix l’ODS 5. Així mateix, BEqual presentarà un “homenatge a les dones pioneres”, comptant amb ponents que permetran posar de relleu tots els obstacles superats per les dones en relació amb la problemàtica dels rols de gènere dins de la societat. Finalment, BStart-Up mostrarà la importància del sector en la nova economia i experts de l’ecosistema d’start-ups plantejaran possibles vies per afavorir-ne la incorporació de la dona.

L’últim dia de BWAW, 5 de març, BSocial presentarà el debat “compromís i acció social” en el qual es posarà l’accent en la necessitat que la solidaritat vagi acompanyada també pel progrés en matèria de sostenibilitat. D’altra banda, BChange reunirà a experts en governança mundial per abordar les perspectives que s’obren en els propers anys per al progrés de la justícia social, l’equitat i la salvaguarda del medi ambient. L’esdeveniment tancarà la seva primera edició amb el vertical BFuture, que presenta un debat inspiracional sobre “la capacitat d’imaginar” amb l’objectiu d’abordar com serà el futur en un moment clau per l’impuls de la nova economia.

La directora general de l’entitat, Blanca Sorigué, destaca la voluntat del CZFB de “donar un pas més” en la igualtat de gènere amb BWAW i “superar la mera reflexió aportant propostes i solucions que permetin dur a terme un canvi real en la matèria”. A la vegada, Sorigué senyala la “importància d’abordar aquest aspecte des de temàtiques clau per a impulsar la presència de la dona en el sector empresarial i industrial”.

Fecha del Taller: