El III Agrifood Internacional Congress ha tancat amb un gran èxit d’assistents i participació en una edició que ha estat emesa en directe des d’una plataforma web, en format de conferència virtual. Més de 400 persones es van registrar per seguir els diferents actes organitzats pel Port de Tarragona durant el 5 i 6 de maig de 2021, el doble que la passada edició.
La 3a edició de l’Agrifood ha suposat la consolidació d’aquest congrés internacional com a punt de trobada de tots els agents de la cadena logística agroalimentària per conèixer les tendències presents i futures dels mercats.
El president del Port de Tarragona, Josep M Cruset, va clausurà l’acte dijous per la tarda ficant a l’Agrifood com exemple de l’expansió de la missió portuària. “Des de fa unes dècades els ports hem deixat de ser simples operadors portuaris per convertir-nos en veritables nodes logístics i dinamitzadors de l’hinterland per avançar en la millora de les cadenes logístiques en termes de negoci, eficiència, innovació, digitalització i sostenibilitat.”
L’espai firal virtual i les eines de networking han estat la novetat d’enguany, a les dinàmiques d’una fira tradicional, com els contactes i l’intercanvi de coneixement, s’ha afegit una gran capacitat d’anàlisi i projecció que ajuden a la presa de decisions de les empreses que hi participen.
Genoveva Climent, directora comercial i de desenvolupament del negoci del Port de Tarragona, ha destacat “el gran interès que suscita Agrifood entre tots els agents de la cadena logística agroalimentària com ho demostra la xifra d’inscrits, doblant l’edició anterior.”
Optimisme entre els ponents
La primera jornada de l’Agrifood va comptar amb dos panells diferents. En el primer d’ells, que tractava sobre port i logística, hi van participar Genoveva Climent, Pablo García (President Associació Empreses Estibadores i responsable d’Euroports Mediterrània) i Javier Dolader (Grupo Jorge). En ell es va destacar i posar en valor que el Port està preparat per afrontar els nous reptes logístics de futur del sector.
El segon panell sobre la producció, evolució i reptes de la indústria càrnica, va comptar amb Nan-Dirk Mulder (Rabobank), Gonzalo González Mateos (Universidad Politecnica de Madrid), Gerard Santomá (Trouw Nutrition España) i Mariano Gorrachategui (Tesercus CL), tots quatre ponents van donar una visió optimista del futur del sector.
A la part final de la jornada Isabel Gómez (Agrolab) parlava sobre qualitat i seguretat de les matèries primeres. Mentre que Isaac Hankes (Refinitiv) va assenyalar quines regions a nivell mundial guanyarien i quines perdrien amb el canvi climàtic.
La segona jornada, celebrada el dijous, va comptar també amb dos panells. El primer sobre mercats de matèries primeres moderat per Javier Massó (Bunge). La resta de participants eren Juan Luis Celigueta (Grupo An), Thomas Mielke (Oil World), Radamés Muñoz (StoneX Group) i Robert Bresnahan (Trilateral). Tots ells analitzaven els canvis de cicle que podrien viure els diferents mercats i les tendències de preus actuals.
El segon panell, i últim de l’Agrifood 2021, començava amb Sergio Dettmer que feia una anàlisi del moment econòmic global, en clau de present i, sobretot, de futur. El panell es tancava amb una taula rodona entre las principals industries espanyoles del sector, Pedro Cordero (Nanta), Josep Ribó (Corporació Alimentaria Guissona S.A.), Sebastià Arnau (Vall Companys) i José Luis Rey (Coren).
Cita presencial per a l’Agrifood 2022
Josep M. Cruset va concloure l’esdeveniment amb agraïments per totes les persones i empreses assistents i esperant poder celebrar un Agrifood 2022 de forma presencial.
A causa de l’impacte de la Covid-19 a Catalunya i a tot el món, el Port de Tarragona va decidir repetir la fórmula de l’Agrifood Virtual celebrat al 2020 amb la finalitat de garantir la salut, la seguretat i el benestar dels assistents, ponents i empleats.
Per a garantir l’èxit de l’esdeveniment i la filosofia d’aquest congrés, punt de trobada per als agents del sector i mantenir-nos informats de les últimes novetats, el Port de Tarragona espera poder celebrar l’Agrifood 2022 amb activitats presencials.