Jornada de UNO sobre la responsabilitat de l’operador logístic

FOMENT ES COMPROMET AMB UNO A EXPLORAR COM MILLORAR L’EFICIÈNCIA ADMINISTRATIVA EN LA CÀRREGA AÈRIA

El subdirector general d’Aeroports afirma que el transport aeri de mercaderies té un enorme potencial de creixement a Espanya

• La directora general de Duanes i Impostos Especials, Maria del Pilar Jurado, posa en valor la figura de l’Operador Econòmic Autoritzat (OEA)

El responsable de Foment va declarar que Espanya ocupa el novè lloc en el món en el transport de mercaderies i va recordar que l’any passat AENA va registrar més de 685.000 tones de càrrega, fet que suposa un 7,2% respecte al mateix període anterior. “Tenim un enorme potencial de creixement, en conseqüència”. Va dir a més que la capacitat en els nostres aeroports i la disponibilitat de les infraestructures i la seva qualitat propicien aquest creixement.

L’esmentada jornada va analitzar l’operativitat de l’agent acreditat, l’expedidor conegut i l’Operador Econòmic Autoritzat (OEA) i va analitzar com millorar l’operativitat de les empreses de càrrega aèria, alhora que es compleix amb la normativa en matèria de seguretat i els tràmits duaners . El secretari general d’UNO, Francisco Aranda, ha indicat que la càrrega que es transporta per via aèria té un valor especialment important que exigeix ​​la màxima rapidesa en la mobilitat per això, la recerca de la millora en els processos ha de ser una tasca permanent i, en aquest sentit, agraeixo la voluntat del representant de Foment “.

La trobada empresarial va ser clausurat per la directora de Duanes i Impostos Especials, Maria del Pilar Jurado, la qual va destacar els avantatges de l’Operador Econòmic Acreditat i va avançar algunes iniciatives en què estava treballant el seu departament. “Les empreses espanyoles va assenyalar- estan molt més preparades del que nosaltres creiem i aquest és un procés senzill que requereix molt poca inversió. Els beneficis són més grans a la inversió. Ja hi ha 638 empreses acreditades i esperem que cada vegada siguin més “.

A part de la Unió Europea on és reconegut el OEA, hi ha països com Suïssa i Noruega on es reconeix també a causa de la similitud de les lleis. Amb el Japó també hi ha un acord que està funcionant. “Estem treballant per ampliar els països on siguin reconeguts i confiem que en un futur proper siguin molts més, va finalitzar la directora general de Duanes.

Font i foto: www.unologistica.org

Fecha del Taller: