Inditex, Mango i Desigual inverteixen 700 milions d’euros en els seus nous centres logístics

La inversió d’Inditex és de 190 milions d’euros, la de Desigual de 150 milions d’euros i la de Mango de 360 milions d’euros.

Inditex finalitza aquest any l’ampliació de la seva plataforma logística de Tordera-Palafolls (Barcelona) invertint-hi més de 190 milions d’euros i generant 500 llocs nous de treball. L’ampliació de la superfície en 100.000 nous metres quadrats implica augmentar en un 60% la capacitat de distribució des d’aquesta àrea, atès que hi ha una nova nau logística, una sitja de paqueteria amb capacitat per més de 200.000 caixes, una nova sitja per roba penjada amb capacitat per 2 milions de peces, a més de l’ampliació de la maquinària logística.

Inditex ja disposa a Tordera i a Palafolls d’unes instal·lacions de 165.000 metres quadrats, repartits en quatre naus i des dels que es distribueix roba de les marques Massimo Dutti, Oysho i Berska a més de 2.300 tendes de tot el món; la distribució de la roba de la marca Stradivarius es fa des del centre logístic d’Inditex a Sallent de Llobregat (Barcelona). Així mateix, des d’aquesta plataforma logística Inditex  gestiona tot el negoci de vendes on line del grup, excepte per Zara i Zara Home.

Catalunya és un dels pols de major activitat d’Inditex, ja que aquí hi té els centres logístics per distribuir les peces i complements de les cadenes de moda Massimo Dutti, Oysho, Bershka, Stradivarius, Lefties i també Uterqüe.

Pel que fa a Desigual, la cadena de moda està construint la seva nova plataforma logística de distribució per Europa al sector de Ca n’Alemany, a la localitat de Viladecans (Barcelona), àrea propietat de l’Institut català del Sòl (Incasòl) que ha venut els terrenys. El nou centre, de 90.000 metres quadrats i en el que Desigual inverteix uns 150 milions d’euros, se suma al que la companyia ja té a Gavà (Barcelona) i també serà la seu internacional per les operacions d’e-commerce de la companyia. El complex de Desigual també té 20.000 metres quadrats per a activitats administratives pròpies i showrooms que se sumen a la seu central corporativa de Desigual, inaugurades el 2012 i també de 20.000 metres quadrats, ubicades al port de Barcelona i en els que la companyia va invertir 20 milions d’euros. Les noves instal·lacions entraran en funcionament durant el segon semestre d’aquest any i permetrà a Desigual augmentar la seva capacitat de distribució en 55 milions de peces en la seva primera fase.

Finalment, Mango està construint un nou centre logístic a la localitat de Lliçà d’Amunt (Barcelona) en el que invertirà uns 360 milions d’euros i que es destinarà a la distribució de peces tèxtils i complements a nivell mundial. El complex comptarà amb una nau central de 250.000 metres quadrats que entrarà en funcionament al gener de 2016. En una segona fase, prevista per l’any 2019, Mango disposarà de 50.000 metres quadrats més adjacents a la nau central, als que se sumaran 200.000 metres quadrats addicionals de naus l’any 2022.

Aquesta plataforma logística, les obres de la qual es van iniciar el 2011, serà pionera a nivell mundial atès que incorpora tecnologies punteres en robòtica logística que permetran a Mango gestionar 75.000 unitats per hora.

La companyia té a Catalunya dues plataformes logístiques més a les localitats barcelonines de Palau-solità i Plegamans i Parets del Vallès, des de les que distribueix a tot el món, excepte el mercat asiàtic. Mango té actualment més de 2.700 punts de venda en 108 països i l’any passat va facturar 1.846 milions d’euros; d’aquests ingressos, el 82% procedeixen de l’exterior.

 

Font: BCL
Foto: Jimmy Baikovicius/ flickr

Fecha del Taller: