inauguración de la nueva fábrica de Wallbox en la Zona Franca de Barcelona

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha encapçalat aquest dimecres la inauguració de la nova fàbrica d’11.000m2 de l’empresa tecnològica Wallbox a la Zona Franca de Barcelona per produir carregadors per a vehicles elèctrics. Es tracta d’un projecte que ha suposat una inversió de 9 milions d’euros i que permetrà la creació de 500 llocs de treball quan estigui plenament operativa.

Durant la seva intervenció en l’acte, el cap de l’Executiu ha elogiat i agraït la tasca d’aquesta companyia. Ha assegurat que “Catalunya i Wallbox som socis en el camí que tenim per davant”, i ha subratllat que aquesta empresa “genera capacitat de producció industrial al país i encaixa amb la reindustrialització que està protagonitzant Catalunya, que és verda i és digital”.

Pere Aragonès ha posat Wallbox com a exemple per al conjunt d’empreses a Catalunya “de pensar en gran, amb ambició i de generar prosperitat que arribi a totes les famílies i llars del país”.

El cap de l’Executiu també ha posat en valor que el Govern està al costat de les empreses estratègiques i ha assenyalat que “aquesta mateixa planta ha estat una de les beneficiàries de la línia d’ajuts d’Alt Impacte d’ACCIÓ, amb una ajuda de més de mig milió d’euros (543.000), per permetre generar 500 llocs de treball”. La nova planta, que ja ocupa més de 200 persones, té una capacitat de producció de 700.000 carregadors de vehicles elèctrics anuals que posteriorment s’exportaran a Europa i Estats Units.

A banda de la zona de producció, les noves instal·lacions de la Zona Franca també compten amb un laboratori per dur a terme els assaigs i proves de qualitat dels carregadors i analitzar la durabilitat dels seus productes per mitjà de dues càmeres climàtiques que permeten reproduir el clima de qualsevol punt del món. L’any passat l’empresa va destinar 12 milions d’euros a les activitats d’R+D.

Fundada el 2015 i amb seu a Barcelona, Wallbox compta actualment amb 900 treballadors. La nova planta de producció complementa la que Wallbox té ubicada a la Xina i la que posarà en marxa durant el segon semestre de l’any a Texas.

Fecha del Taller: