IESE i BCL posen en marxa l’Internacional Economic Forum in Logistics

L’escola de negocis IESE i l’associació Barcelona Centre Logístic Catalunya (BCL) posen en marxa l’Internacional Economic Forum in Logistics, un espai de reflexió sobre els reptes als quals s’enfronta la logística a Catalunya, amb l’objectiu d’impulsar el pes competitiu d’aquest sector en un món globalitzat i amb canvis constants. La logística a Catalunya, que representa el 12,4% del PIB català, és un dels motors de la nostra economia.

Aquesta iniciativa compta amb la participació de representants d’empreses i entitats clau, com són Basf, Celsa, Mango, Seat, Cimalsa, Merlin, Saba, Alfil Logistics, FGC, Àrea Metropolitana de Barcelona, Fira de Barcelona, AENA i els ports de Barcelona i Tarragona. La seva primera reunió s’ha celebrat aquesta setmana a la seu de l’IESE sota la presidència de Sixte Cambra, president de l’Autoritat Portuària de Barcelona. Entre les seves activitats destaquen reunions trimestrals del Consell Assessor, la celebració de jornades de debat obertes al sector logístic i investigacions que aportin valor afegit a les empreses participants en particular i al sector logístic de Catalunya en general.

L’Internacional Economic Forum in Logistics comptarà amb l’aportació acadèmica dels professors de l’IESE Víctor Martínez de Albeniz i Fede Sabrià, i de Xavier Vives com a Director Acadèmic del Public-Private Sector Research Center, que s’ocuparà d’organitzar les diferents activitats al voltant de temes que poden afectar la logística, com ara els productes low-cost, el canvi del domini de les relacions comercials de l’Atlàntic Nord cap al Pacífic Nord, les tendències sociodemogràfiques, el tractat transatlàntic de comerç i inversió (TIIP), l’impacte de les nova tecnologia (impressores 3D, drones, IOT o vehicles sense conductor), els futurs grans centres industrials, les noves rutes marítimes internacionals o les capacitats de creixement físic real de la logística dins del seu hinterland, entre d’altres.

Fecha del Taller: