Gefco implanta amb èxit un corredor logístic ferroviari entre Barcelona i França

Gefco España ha implantat amb èxit una ruta ferroviària entre França i Barcelona (Espanya), que ha permès agilitzar i optimitzar el transport dels seus clients del sector de l’automòbil d’ambdues zones.

En concret, Gefco realitza aquest transport per les connexions d’ample de via UIC entre l’est de França i el port de Barcelona amb la implantació de trens regulars entre la fàbrica de Sochaux del Grup PSA i el Port de Barcelona en sentit nord-sud (França a Espanya) i entre el centre de General Motors de Figueruelas i Marckolsheim (França) en sentit sud nord (Espanya a França) Aquesta última en combinació multimodal per camió llançadora des de Figueruelas fins a Barcelona i posteriorment en tren.

Gefco és l’únic operador logístic ferroviari de transport de vehicles que utilitza aquesta línia a dia d’avui, gràcies a la qual està cobrint el transport de la producció de PSA amb destinació a Espanya, el Marroc i Algèria i, en sentit contrari, la producció de GM Espanya Figueruelas amb destinació a Alemanya.

Els objectius de Gefco amb aquest projecte són proporcionar mitjans addicionals de transport al sector de l’automòbil, complementant el transport per carretera, aconseguir millores mediambientals i reducció d’emissions de CO2, alhora que mantenir els nivells de servei i qualitat amb els seus clients.

El servei es realitza amb vagons de la flota Gefco en composicions de 700m i es va posar en marxa el 2015 amb 49.000 vehicles transportats fins a l’actualitat. Aquesta manera de transport suposa retirar més de 6.000 camions de la carretera i representa un important estalvi de combustible, desgast de les carreteres i emissions de CO2.

Fecha del Taller: