Geever, repartiment urbà sostenible en patinet elèctric

Impulsada per la companyia logística Districenter, que forma part del Holding Condeminas, i amb l’assessorament de l’Institut Cerdà, Geever és una empresa que ha posat en marxa una solució innovadora per al repartiment urbà de paquets i mercaderies a domicili, utilitzant per a això patinets elèctrics .

El patinet està equipat amb una plataforma de càrrega davantera per portar paquets i el repartidor també porta una motxilla a l’esquena per un altre tipus de productes menys estables. Els repartidors que realitzen aquests lliuraments d’última milla són també del barri, per conèixer bé la zona i residir el més a prop possible en cas de lliuraments d’última hora.

Geever utilitza pàrquings i trasters com a centres d’emmagatzematge i distribució, portant-se a terme els repartiments en un radi de 750 de metres des d’aquests punts. En principi, aquesta iniciativa funciona en els aparcaments gestionats per Bamsa del Passeig de Gràcia, Rambla de Catalunya, Avinguda Josep Tarradellas i carrer Diputació, i també s’utilitzen quatre trasters ubicats a l’Eixample Esquerra.

Geever també aporta una nova solució per als lliuraments vinculats a l’increment del comerç electrònic ja que les furgonetes descarreguen la paqueteria en els centres a la nit, quan hi ha menys circulació. Els paquets es lliuren al dia següent entre les 6 de la tarda i les 10 de la nit, horari en què és més probable trobar als veïns a casa seva.

Un altre avantatge que aporta el patinet és que, a diferència de la bici, permet accedir amb ell fins al domicili del client, sense haver de aparcar al carrer.

Amb aquesta nova forma de repartiment urbà s’aconsegueix un índex de lliuraments satisfactòries de fins a un 98% i amb un 70% menys d’emissions contaminants comparat amb la missatgeria tradicional. Així mateix, suposa alleugerir la mobilitat urbana relacionada amb les mercaderies a Barcelona, una ciutat que concentra 420.000 moviments de furgonetes.

L’objectiu de Geever és acabar de consolidar-se en Barcelona passant dels quatre punts de repartiment actuals a uns 40 amb els que s’estima podria donar resposta a uns 10.000 paquets diaris o uns 350.000 al mes.

Fecha del Taller: