Fundació CARES i l’INS Les Salines del Prat signen un acord per impulsar la formació dels joves en la logística

La Fundació CARES i l’Institut Les Salines del Prat de Llobregat han signat un conveni de col·laboració per treballar conjuntament en la formació dels joves en el sector de la logística. El nou acord, que se signa per un període inicial de tres anys, permetrà que cada curs un/a estudiant de Transport i Logística de l’Institut Les Salines pugui realitzar pràctiques a CARES, entitat especialitzada en processos logístics i en cadenes de subministrament des de fa més de 20 anys. El conveni s’emmarca en la modalitat de Formació Professional Dual, que combina la formació teòrica en el centre educatiu amb l’activitat pràctica en una empresa. En la selecció dels estudiants en pràctiques es prioritzarà la incorporació d’alumnes amb necessitats educatives especials.

La signatura del conveni, que s’ha celebrat aquest matí a les instal·lacions de la Fundació CARES a la ZAL del Port de Barcelona, ha comptat amb la presència de representants de la Fundació CARES i de l’Institut Les Salines, del departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i del Port de Barcelona, així com de professionals de la logística i d’integració sociolaboral de CARES.

Helena Borbón, directora de la Fundació CARES, ha obert l’acte destacant l’aposta per la formació universal que es fa des de la Fundació CARES i des de CODEC, empresa d’inserció del Grup CARES que té com a objectiu procurar un treball digne a aquelles persones en situació o en risc d’exclusió social.

Des del Departament d’Educació de la Generalitat, Miriam Milán, cap del Servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals, ha subratllat la importància d’establir sinergies entre la Formació Professional Dual i l’entorn professional, així com els beneficis mutus que aquestes sinergies generen tant per a les empreses com per als estudiants i les seves famílies.

Miguel Ángel Noval, director de l’Institut Les Salines, ha destacat que la signatura del conveni amb CARES suposa la inauguració d’una nova “autopista” per ajudar els alumnes, especialment aquells estudiants amb necessitats educatives especials, a inserir-se laboralment. Amb més de mil alumnes, Les Salines són el centre més gran del Baix Llobregat especialitzat exclusivament en Formació Professional.

Pedro Arellano, membre del patronat de la Fundació CARES i adjunt a Direcció General i Desenvolupament Corporatiu del Port de Barcelona, ha tancat l’acte refermant la voluntat del Port de treballar per oferir els suports necessaris i el millor entorn possible per tal que totes les persones, independentment de les seves singularitats, puguin fer el seu camí.

Amb la signatura d’aquest conveni, CARES dona continuïtat a la seva participació en la formació pràctica d’estudiants de diferents itineraris relacionats amb logística i amb el sector social. El curs passat, Fundació CARES va acollir per primera vegada un estudiant en pràctiques de Formació Professional Dual, en aquest cas un alumne d’Integració Social d’un institut de Barcelona. Després d’aquesta primera experiència, que va ser molt positiva, la voluntat de la Fundació és seguir treballant en aquest camí.

Fecha del Taller: