Freixenet invertirà més de 35 milions d’euros en un nou centre logístic

La companyia centralitzarà l’activitat logística de 15 centres en una nova plataforma ubicada a Gelida (Barcelona)

L’empresa productora de cava Freixenet ha decidit posar fi a la seva “dispersa situació logística”, segons el president de la companyia, Josep Lluís Bonet. En l’actualitat, Freixenet compta amb 15 centres logístics repartits per la comarca de l’Alt Penedès (Barcelona). L’activitat d’aquestes instal·lacions se centralitzarà, a partir de 2018, en una nova plataforma logística semiautomatitzada que Freixenet començarà a construir a finals d’any al municipi de Gelida, situat a escassos quilòmetres de la seu de la companyia a Sant Sadurní d’Anoia . A més, està previst que es concentri també la logística de part de la producció del grup Freixenet a la resta d’Espanya.

El nou centre logístic se situarà en una parcel·la de 36.000 metres quadrats, dels quals 21.000 metres quadrats es destinaran a l’edificació, i en el qual està prevista una inversió que oscil·larà entre els 35 i els 40 milions d’euros, segons han explicat Josep Lluís Bonet i el conseller delegat de Freixenet, Pere Ferrer. D’aquesta inversió, aproximadament sis milions d’euros han correspost a l’adquisició de la parcel·la en el polígon industrial Can Panyella, situat al costat de l’autopista AP-7 i a 37 quilòmetres del port de Barcelona.

Tant Josep Lluís Bonet com Pere Ferrer han destacat la ubicació de Gelida. “Ens afavoreix que estigui a prop de les línies de producció”, constata Pere Ferrer. A més, la seva proximitat al port de Barcelona també facilitarà l’exportació dels seus productes. Segons xifres aportades per Freixenet, el 40% de les seves exportacions es vehiculen a través de l’enclavament portuari, mentre que el 60% restant es transporta per carretera.

Les previsions de Freixenet apunten que el centre logístic de Gelida, en el qual hi treballaran 50 persones, permetrà assolir un volum de 35.000 palets i un tràfec de 150 camions al dia. No obstant això, l’empresa productora de vi i cava no ha concretat si la plataforma la gestionarà directament o s’externalitzarà l’operativa, perquè, segons els seus directius, el projecte encara està en les seves etapes inicials.

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: