FGC i FGV signen un conveni per impulsar projectes internacionals

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, i el director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Pablo Cotino, han signat un conveni de col·laboració per afrontar oportunitats de negoci de projecció estatal i internacional de gran envergadura.

Les dues empreses públiques expressen amb aquest conveni la seva voluntat de col·laborar i participar en la comercialització i execució dels diferents projectes tant en solitari com amb altres possibles operadors. La col·laboració, inicialment amb una durada de dos anys, també permetrà expandir internacionalment les dues companyies. Els projectes que abasta aquesta iniciativa inclouen camps com el del disseny funcional de les superestructures d’explotació, dels sistemes de transport o dels sistemes de gestió de l’explotació i operació, la posada en funcionament de l’explotació, el disseny de tallers i instal·lacions de manteniment, la formació de tècnics de manteniment i maquinistes, i l’homologació de conductors, entre d’altres.

Amb la signatura d’aquest conveni, FGC fa un pas més en el seu projecte d’expansió internacional. En els últims anys, FGC Internacional ha intensificat la seva activitat en països com Guatemala, Turquia, Cuba, Colòmbia i Mèxic col·laborant amb institucions internacionals per impulsar projectes relacionats amb projectes constructius, de gestió de l’operació del sistema ferroviari, i amb millores en l’àmbit tecnològic, de seguretat i de sostenibilitat.

Aquest conveni se suma a altres col·laboracions que FGC està duent a terme amb altres entitats com, per exemple, Applus +, ELECNOR o Promaut per tal de sumar esforços i potenciar la internacionalització dels seus projectes.

Fecha del Taller: