FGC i AudingIntraesa signen un acord de col·laboració per impulsar projectes internacionals

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, i el conseller delegat d’AudingIntraesa, Enric Font, han signat un acord de cooperació per promoure conjuntament diferents projectes d’enginyeria ferroviària a nivell estatal i internacional. Aquestes iniciatives es basaran, principalment, en la redacció de projectes bàsics i constructius de línies i sistemes ferroviaris de ferrocarrils interurbans, regionals o rodalies; direccions d’obra i assistències tècniques o estudis tècnics i treballs de consultoria especialitzats en l’àmbit ferroviari, entre d’altres.

L’acord localitzarà oportunitats tant a nivell nacional com internacional, preferentment en països on ja s’han detectat oportunitats de desenvolupar projectes com Mèxic, Emirats Àrabs Units, Oman, Qatar, Aràbia Saudita i República Dominicana.
Ferrocarrils aportarà els seus coneixements en temes relacionats a l’operació i el manteniment, mentre que AudingIntraesa ho farà en els aspectes lligats amb la planificació, disseny i supervisió d’obres i instal·lacions. Ambdues empreses confirmen així la voluntat d’aprofitar la seva experiència i llarga trajectòria en les respectives especialitats per tal d’expandir les seves activitats.

Amb la signatura d’aquest conveni, FGC fa un pas endavant en el seu projecte d’expansió internacional. En els darrers anys, FGC Internacional ha intensificat la seva activitat en països com Brasil, Panamà, Guatemala, Turquia, Cuba, Colòmbia i Mèxic col·laborant amb institucions internacionals per tirar endavant projectes relacionats amb projectes constructius, de gestió de l’operació del servei ferroviari i de millora en els àmbits tecnològic, de seguretat i de sostenibilitat. Precisament en aquest sentit, Ferrocarrils també participa en tres projectes del programa H2020 de la Unió Europea dins l’àmbit del transport intel·ligent i verd: Hermes, Auggmed i Eutravel.

AudingIntraesa, creada l’any 1979, és una enginyeria i consultoria especialitzada, entre d’altres camps, en el disseny, construcció i operació d’infraestructures ferroviàries, tant a nivell nacional com internacional. L’empresa, que compta amb un equip de 250 professionals, té una clara vocació internacional. Ha desenvolupat projectes en 37 països i disposa de filials a Brasil, República Dominicana, Mèxic, Colòmbia i Emirats Àrabs Units.

Fecha del Taller: