Estudiants italians realitzen un curs de comerç i logística marítima de la 2E3S

Durant l’última setmana de febrer, 40 estudiants de les facultats d’Economia i Enginyeria de la Universitat de Gènova van participar en una edició especial del curs anomenat “Maritime Trade and Logistics: Theory and Applications”. Aquest curs, organitzat per l’Escola Europea de Short Sea Shipping (2E3S), amb la col·laboració de la Universitat de Gènova, és el resultat d’un acord signat al maig del 2015 entre els dos centres de formació.

Amb l’objectiu d’oferir formació en transport i logística intermodal i comerç internacional, i mostrar les operacions portuàries i les instal·lacions de les terminals del port de Barcelona, el curs va aportar una profunda visió de la logística marítima, els seus actors, funcions i la segmentació i tendències del mercat, i va fomentar el pensament crític mitjançant el càlcul i l’anàlisi dels costos de les operacions logístiques. D’aquesta manera, l’ampli grup d’estudiants italians va poder aprofundir les seves experiències pràctiques en els diferents aspectes del transport marítim.

Durant els tres últims anys, la Universitat de Gènova ha inclòs regularment el curs MOST en el seu programa, afegint valor als seus títols i oferint unes experiències pràctiques úniques als seus estudiants gràcies a la 2E3S. Aquest curs ha enfortit encara més la col·laboració entre el centre de formació català i la Universitat de Gènova. La 2E3S espera col·laborar amb més centres de Gènova i d’Itàlia en general en un futur pròxim.

Durant la setmana del curs, el director de l’2E3S va participar en diverses sessions de treball amb Hilda Ghiara de la Universitat de Gènova i Jesús I. Martinez del Tecnocampus de Mataró per estudiar noves formes de col·laboració entre els tres centres per a un proper futur. La mediació de la 2E3S ja ha ajudat la Universitat de Gènova i el Tecnocampus de Mataró a signar un acord de col·laboració en el grau universitari de Logística i Negocis Marítims, obrint camí a una integració transmediterrània a través de l’intercanvi d’estudiants entre les dues universitats.

Curs MOST per a estudiants belgues i espanyols

D’altra banda, del 20 al 23 de febrer, un grup de 65 estudiants va participar en un curs MOST Management organitzat per l’Escola Europea de Short Sea Shipping (2E3S). El grup, compost per 25 estudiants de la Universitat Abat Oliba CEU de Barcelona i 40 de la Universitat Artevelde de Gant (Bèlgica), va obtenir coneixements sobre logística intermodal, autopistes del mar i serveis de transport marítim de curta distància. El curs, impartit en anglès, va oferir a més moltes oportunitats als estudiants de relacionar-se entre ells, comparar els coneixements dels seus països i compartir els seus punts de vista del sector.

Fecha del Taller: