La Zona Franca de Barcelona i la Fundació Incyde s’alien per a la segona edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW)

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles s’alien de nou per a dur a terme la celebració de la segona edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), un esdeveniment digital amb l’objectiu d’accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere per a ajudar a aconseguir la participació plena i la igualtat d’oportunitats de la dona en el sector industrial a nivell local i global. Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i José Luis Bonet, president de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç, han estat els encarregats de signar l’acord de col·laboració que permetrà dur a terme l’esdeveniment els pròxims 8, 9 i 10 de març a Barcelona.

Pere Navarro assenyala que “la consolidació de BWAW suposa un pas més en el nostre objectiu d’impulsar una transformació real del lideratge empresarial femení dins de la nova economia. Per això, tornar a comptar amb un aliat com la Fundació Incyde és un orgull i un clar reflex de que el nostre compromís amb la igualtat de gènere avança cap a la cerca de solucions. A més, el gran valor afegit de BWAW és que està protagonitzat i dirigit tant a dones com a homes, perquè estem convençuts que el canvi ha d’arribar del treball conjunt”.

Per part seva, José Luis Bonet destaca que “és necessari continuar amb la labor tan important de sensibilització i conscienciació que ja va iniciar el Consorci de la Zona Franca de Barcelona a 2021, i a la qual en aquesta nova edició ens tornem a sumar. Encara que les dades demostren que la presència de dones en llocs de direcció està augmentant, és imprescindible continuar treballant per a aconseguir una igualtat efectiva i real com més aviat millor. Iniciatives com aquesta ajudaran sens dubte a aconseguir-ho”.

Compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

BWAW s’emmarca en l’estratègia global del Consorci de la Zona Franca de Barcelona per a implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides a l’àmbit industrial i empresarial. En aquest sentit, l’entitat ha volgut impulsar una trobada centrada en l’objectiu número 5, la igualtat de gènere.

L’esdeveniment també comptarà amb la col·laboració del Consell de la Dona de la Zona Franca de Barcelona, el primer d’àmbit industrial, la creació del qual va ser promoguda pel CZFB i que ja compta amb la representació de 14 empreses del polígon l’objectiu comú de les quals és treballar en l’equiparació de gènere en l’àrea productiva de l’economia.

Èxit a la primera edició

Durant la primera edició de BWAW, que va tenir lloc del 3 al 5 de març de 2021, van assistir de manera virtual més de 2.200 persones de tota Espanya, de les quals un 70% van ser dones i un 30% homes, aconseguint així l’objectiu del CZFB d’arribar a un públic ampli i amb representació de tots dos gèneres. Així mateix, la franja d’edat predominant entre els seguidors de BWAW (51%) va ser de 26 a 45 anys.

Totes les sessions de l’esdeveniment es van retransmetre des dels platós de RTVE Catalunya a Sant Cugat del Vallès i de RTVE a Madrid i es van poder seguir des de la web de BWAW. Així, el CZFB i la Fundació Incyde, en col·laboració amb el Consell de la Dona de la Zona Franca, van crear aquest esdeveniment de referència per a impulsar solucions i projectes que permetin generar un progrés en la igualtat de gènere.

Fecha del Taller: