Escala al port de Barcelona el vaixell portavehicles més gran del món

El vaixell portavehicles més gran del món, el Höegh Target, de la naviliera Höegh Autoliners, va fer escala a la terminal de vehicles Autoterminal del Port de Barcelona el 23 de desembre.

El Hoëgh Target és el primer vaixell d’una sèrie de sis naus Post Panamax amb el nom de New Horizon que Höegh Autoliners ha dissenyat. Amb una coberta de 71.400 m2 i una capacitat de càrrega de 8.500 vehicles, el Target és juntament amb el seu bessó, el Hoëgh Trigger, el Pure Car and Truck Carrier (PCTC) més gran del món. La seva coberta equival a 10 camps de futbol.

El Höegh Target compta amb una eslora de 199,9 metres, 36,5 metres de mànega, 10,3 metres de calat i 46,5 metres d’alçada.

Durant la seva estada a Barcelona el Höegh Target va realizar una operativa de més de 1.200 vehicles de descàrrega i 200 de càrrega en 12 hores. La ruta que opera està formada per un sistema tancat composat de dos serveis: el Far East Europe (FEEU), d’on prové el vaixell per a la seva escala a Barcelona, i el Europe Africa Australia (EUAF), que comença a Barcelona i des d’on parteix via Nord d’Europa cap a Sudàfrica, Oceà Índic, Austràlia i Nova Zelanda.

El Höegh Target ha estat dissenyat per minimitzar el seu impacte en el medi ambient i gràcies a les últimes tecnologies compatibilitza la seva alta capacitat de càrrega amb baixos consums i un impacte mediambiental reduït. S’estima que els vaixells de la sèrie New Horizon emeten un 50% menys de CO2 per cotxe transportat vers un portavehicles estàndard.

Fecha del Taller: