Acceso intranet
NOTICIA | Publicado el 06 nov 2020

Es presenta l’anàlisi del servei multimodal adaptat a les necessitats del sector del vi del Penedès i del Languedoc-Roussillon

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El Comitè de Serveis Multimodals (CSM), òrgan de participació i coordinació del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) i del Departament d’Empresa i Coneixement (DECO) en el marc del projecte TRAILS (TRAnsnational Intermodal Links towards Sustainability), ha presentat aquest matí en format virtual l’Anàlisi del desenvolupament d’un servei multimodal adaptat a les necessitats del sector del vi del Penedès i del Languedoc Roussillon.

Aquest estudi, finançat pel programa europeu Interreg POCTEFA i Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), posa de manifest l’oportunitat de creixement que té el servei de transport multimodal en el sector del vi. Aquest servei multimodal és concretament un servei de transport en el qual el tram més llarg es fa en ferrocarril i, per tant, permet un estalvi important d’emissions de CO2 i d’altres gasos contaminants.

Espanya i França i, localment, el Penedès i Languedoc-Roussillon, són grans productors de vi, molt per sobre del seu consum, cosa que el converteix en un sector clarament exportador. Existeixen grans volums d’exportacions cap a països europeus (Alemanya, Bèlgica, Regne Unit, Països Baixos principalment, i, en menor mesura, països nòrdics) i s’ha detectat una sèrie de serveis multimodals cap a aquests mercats, amb transit times, freqüència i costos competitius.

A més, el vi és una mercaderia molt adequada pel transport multimodal (no perible, sense control de temperatura, pes important pel cas del cava, etc.) i existeix una regularitat d’enviaments, normalment cap a grans hubs. En aquestes condicions, es considera que existeix una àmplia oportunitat per incrementar la quota modal del transport multimodal, aprofitant els serveis existents.

El projecte TRAILS, en el marc del qual FGC ha encarregat l’estudi, està impulsat pel Comitè de Serveis Multimodals i liderat per CIMALSA

Newsletter

Ver histórico

Si quieres recibir nuestra newsletter

Mediante el envío de este formulario acepta la política de privacidad y condiciones de uso.

Recuerde que recibirá un email para completar la validación a la cuenta indicada

Media

Ver todo

SUPPLY.NET nº 4 – BCL – ICIL

REPORT