Es presenta a Barcelona el tren de mercaderies Yiwu-Madrid

La ciutat xinesa de Yiwu, coneguda com el mercat majorista més gran del món, i el seu comboi ferroviari transcontinental de mercaderies amb Madrid han estat presentats a les empreses catalanes interessades expandir els seus productes en el mercat xinès en una jornada empresarial organitzada pel Consorci.

La jornada ha atret a més de 50 empreses catalanes interessades en el import-export dels dos països i, amb la col·laboració de Foment del Treball i Cambra de Comerç de Barcelona, ha servit per establir contacte i conèixer el funcionament de la línia de tren Yiwu-Madrid, que dos cops a la setmana porta productes de Xina a Espanya, tot i que li fa falta més transport de productes en sentit contrari.

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca (CZFB), Jordi Cornet, ha exposat el compromís d’aquesta entitat pública amb Yiwu des de que en l’any 2015 s’establissin protocols de cooperació i ha signat amb Mao Wenjin, president de la Fundació per l’intercanvi entre Yiwu i Espanya, un conveni de cooperació empresarial i difusió d’accions de mutu coneixement.

Weijin i Carlos Santana, director comercial del Grup Mundiver, han exposat els assistents “que el llunyà mercat xinès és realment ara accessible per les empreses espanyoles” i han remarcat les avantatges de l’enclavament comercial de Yiwu pel comerç internacional i els serveis comercials i de duanes existents.

Segons que han explicat, el tren permet enviaments de contenidors i de grupatge cada 21 dies entre els dos països, després que el tren passi 8 països en un trajecte de 13.000 kilòmetres. En els dos anys que fa que funciona el tren Yiwu-Madrid s’han enviat uns 2.500 vagons de mercadería entre els dos països.

Fecha del Taller: