Es posa en marxa el projecte Reimagine Textile per rellançar el sector textil a Catalunya

Eurecat –el nou centre d’innovació industrial de Catalunya–, TecnoCampus i el Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil (CRTTT) han creat el projecte “Reimagine Textile”, que té l’objectiu de rellançar el sector a Catalunya fent arribar la tecnologia de darrera generació i les eines relacionades amb l’emprenedoria a les empreses del sector tèxtil. El projecte preveu la creació d’una incubadora d’empreses tèxtils a la localitat de Canet de Mar (Barcelona).

El  Reimagine Textile també inclou iniciatives de formació dual en el sector tèxtil, que ja s’estan duent a terme el centre de Canet de Mar, i que responen a un increment de la demanda de professionals per part de les empreses del sector tèxtil, a més de contribuir a la reindustrialització del país i a generar llocs de treball de qualitat.

La indústria tèxtil forma part d’un dels set àmbits sectorials líders (les indústries basades en el disseny) que el Govern català està impulsant dins de l’estratègia RIS3CAT.

A través de la pàgina web http://www.reimaginetextile.com, Reimagine Textile s’ha iniciat un portfoli de serveis que inclou un laboratori d’innovació, oficina de prototipus avançats, serveis d’incubació i un programa d’acceleració tecnològica i empresarial, entre d’altres.

El sector del tèxtil i la moda catalans suma 2.800 empreses actives que facturen conjuntament 15.351 milions d’euros. Hi treballen 60.000 professionals. El sector representa el 7,54% del PIB català (dades del 2013), agregant la facturació d’empreses tèxtil-moda, calçat, marroquineria, joiers, complements i entorn.

Fecha del Taller: