El grup Financial Times torna a reconèixer Catalunya com la millor regió per invertir en el sud d’Europa

La publicació ‘fDi Magazine’ del grup ‘Financial Times’ ha reconegut Catalunya com la millor regió per a invertir al sud d’Europa pel període 2020-2021. És la tercera vegada que aquest rànquing bianual -un dels rànquings més prestigiosos a escala internacional que utilitzen les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial- situa Catalunya en aquesta posició. Des de l’any 2016 Catalunya és la primera regió del sud d’Europa segons aquesta classificació.

En total, per elaborar aquesta classificació, l’fDi Magazine ha analitzat unes 150 regions. Tenint compte criteris com la connectivitat, el clima de negocis, el potencial econòmic, el capital humà/estil de vida i l’estratègia de captació d’inversions estrangeres, el rànquing elaborat pel grup britànic determina que les regions més atractives del sud d’Europa el 2020 i el 2021 pel que fa a la captació d’inversió estrangera són (1) Catalunya, (2) Madrid i (3) Llombardia.

Amb aquesta estratègia, l’any 2018 -últimes dades disponibles- la Generalitat va captar 84 projectes d’inversió estrangera (+20% en comparació amb l’any anterior), que van suposar una inversió de 322 milions d’euros (+34%) i la creació de 5.455 llocs de treball (+70%). D’aquesta manera, el 2018 es va assolir la xifra més elevada de la sèrie històrica pel que fa al nombre de projectes captats per ACCIÓ i als llocs de treball creats per aquestes inversions estrangeres. De fet, i tenint en compte que per la seva volatilitat cal mesurar la inversió estrangera en períodes amplis, en l’últim quinquenni (2014-2018) el nombre de projectes materialitzats amb el suport de la Generalitat ha augmentat un 64% en comparació amb els cinc anys anteriors.

Fecha del Taller: