Empreses catalanes de fruites i hortalisses es promocionen a la fira de Berlín

Una àmplia representació d’empreses catalanes han participat a Fruit Logística, el saló internacional més important a nivell mundial d’aquest sector.

Les empreses participants cobreixen la totalitat de les famílies de productes fructícoles cultivats a Catalunya: fruita de pinyol, fruita de llavor, i cítrics. A més, el calendari de comercialització de la fruita catalana abasta tot l’any, ja que les centrals fructícoles compten amb una important capacitat frigorífica. El productors catalans s’han presentat a Berlín com a integradores d’un dels mercats de distribució de productes frescos més importants del sud d’Europa.

L’any passat Fruit Logistica va comptar amb la presència de 2.785 expositors representants de 83 països, amb una afluència de 65.000 visitants procedents de 135 països, de l’àmbit de la comercialització, la importació, i la distribució.

Fruita fresca, sector estratègic a Catalunya

La fruita fresca constitueix un sector estratègic per a l’economia agroalimentària catalana, i un dels pilars de la seva internacionalització. Els països europeus són els principals destins de la fruita catalana. En els últims anys, la vocació exportadora de les empreses catalanes també s’ha catalitzat cap a destins emergents com els països àrabs, llatinoamericans i asiàtics, dibuixant una tendència a l’alça en les darreres campanyes.

En xifres, el 25% de tots els fruits produïts a Catalunya s’exporten als mercats estrangers, ocupant a Europa el quart lloc en préssec, en nectarina i en pera, i el setè en poma. Es tracta, per tant, d’una aportació molt considerable al potencial productiu de la Unió Europea. Al mateix temps, és el quart productor mundial de pera, préssec i nectarina, i el vintè de poma.

Més de 50.000 hectàrees de plantacions de fruita (6% del total de terres de cultiu útil) produeixen més d’un milió de tones de fruites, principalment de poma, pera, préssec i nectarina.

En sis anys, Catalunya ha incrementat un 76,37% en valor les vendes de fruita a l’exterior i la fruita catalana està present en les cadenes europees més exigents pel que fa a qualitat.

SmartFruit IPM International Congress a Barcelona

Aprofitant l’aparador i ressonància de Fruit Logística, es va presentar la tercera edició de l’SmartFruit IPM International Congress, un esdeveniment que se celebrarà a Barcelona els dies 25 i 26 d’abril de 2016, i que en aquesta ocasió està dedicat al debat sobre l’harmonització dels principals patrons internacionals de cultiu i sanitat vegetal.

SmartFruit IPM International Congress és una iniciativa conjunta del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, els productors de fruita, i els fabricants i comercialitzadores de serveis fitosanitaris.

Simultàniament, aquesta tercera edició engloba el Fruit Business Fòrum, un esdeveniment de negocis amb la participació de productors i exportadors de fruita de Catalunya, i importadors i distribuïdors internacionals. La finalitat és generar una plataforma en què es pugui aplegar els interessos de totes les parts per a generar fluxos de negoci.

Fecha del Taller: