Empresaris de Shenzhen aposten pel Port de Barcelona

Una delegació de la ciutat xinesa de Shenzhen i de la important terminal de contenidors de Yantian han visitat el Port de Barcelona amb l’objectiu de potenciar les relacions i els tràfics entre tots dos enclavaments.

La delegació xinesa, encapçalada pel vicepresident del Port de Yantian, VE Zhongxiao; el gerent, MA Qiang; i la diputada de turisme de Shenzhen, Ma Qiang, va ser rebuda pel subdirector general d’Estratègia i Comercial del Port de Barcelona, Santiago Garcia-Milà; pel cap d’Estratègia, Jordi Torrent. També van assistir a la visita Pamela Zhang, delegada de la Federació Empresarial de Shenzhen al sud d’Europa; i Francisco Espinosa, conseller delegat.

La visita ha estat el segon contacte entre el Port de Barcelona i la Federació Empresarial de Shenzhen i ha servit per a donar a conèixer a la delegació xinesa els serveis que Barcelona ofereix com a porta d’entrada a Europa i hub euromediterrani. En la trobada, les dues organitzacions han parlat sobre com es pot augmentar el tràfic marítim entre els dos enclavaments i han destacat el seu potencial de creixement. El Port de Shenzhen, que durant el 2016 va tenir un tràfic de 22,5 milions de TEU, juntament amb la seva important Zona Franca, és el tercer port del món en tràfic de contenidors.

El Port de Barcelona compta actualment amb cinc serveis marítims de contenidors amb Shenzhen –integrat per les terminals de Yantian, Chiwan i Shekou– i durant el 2016 va mantenir un tràfic superior als 72.000 TEU, amb un creixement del 25% respecte a l’any anterior.

El Port de Barcelona va signar l’any passat la Declaració de Shenzhen, que promou tres línies de treball: el desenvolupament de ports intel·ligents gràcies a la tecnologia; la potenciació dels ports sostenibles mitjançant la innovació en l’estalvi d’energia; i la cooperació entre els ports per a generar cadenes logístiques més eficients i sostenibles.

Cal destacar que el Port de Barcelona és membre, des del 2016, de l’Associació Logística de Shenzhen, que aglutina a les principals empreses industrials de la regió.

Fecha del Taller: