Els vehicles elèctrics ja poden circular gratuïtament per les autopistes de la Generalitat

Els peatges a les autopistes titularitat de la Generalitat són gratuïts per a tots els vehicles elèctrics des del 14 de setembre. La mesura s’aplica a tota la C-16, de Sant Cugat a Manresa, inclosos els túnels de Vallvidrera; la C-32, tant en el tram del Maresme com el del Garraf-Baix Penedès (autopista Pau Casals); i a les barreres de peatge de la C-33 a Mollet del Vallès. Se’n podran beneficiar els més de 3.100 vehicles elèctrics que, es calcula, circulen actualment per Catalunya.

La mesura té per objectiu incentivar la circulació de vehicles nets, que no generen emissions i, per tant, no contaminants.

Els propietaris que es vulguin acollir a la bonificació hauran de disposar de la certificació de qualitat de l’aire “vehicle ECO” que s’obté registrant-se al portal EcoviaT. Aquest portal disposa, des de l’any 2011, d’un sistema de descomptes que, en funció del peatge, és del 30% per als vehicles amb baixes emissions i per als que fan més de 16 viatges, i del 40% per als ocupats per 3 o més persones. Amb el nou descompte, els vehicles elèctrics passaran a obtenir directament una bonificació del 100%, sigui quina sigui la seva recurrència o ocupació.

Fecha del Taller: