Els serveis de l’aliança entre Maersk i MSC escalen al port de Barcelona

La nova xarxa de serveis que ofereix l’aliança 2M de les navilieres Maersk i MSC fan que el Port de Barcelona tingui el millor temps de trànsit des d’Àsia al Mediterrani.

La xarxa de serveis de l’aliança 2M, constituïda per les navilieres Maersk Line i Mediterranean Shipping Company (MSC), ofereix tres serveis directes des d’Extrem Orient a Barcelona i un nou servei transatlàntic directe. Els serveis escalen al Port de Barcelona des de principi d’any.

Un d’aquests serveis de la 2M és el Condor/AE9, que enllaça Asia amb el Nord d’Europa fent escala als ports de: Ningbo, Shanghai, Yantian, Chiwan, Tanjung Pelepas, Barcelona, Tànger, Southampton, Le Havre, Anvers, Felixstowe.

L’arribada al Port de Barcelona dels vaixells de Maersk i MSC que fan el servei directe entre Àsia i el Nord d’Europa suposa estalvis d’entre 8 i 10 dies segons el port d’origen, la qual cosa és un avantatge competitiu pel recinte portuari català pel que fa a ser punt de càrrega i descarrega i posterior distribució de les importacions procedents d’Àsia i amb destí a Europa. Aquest servei també pot contribuir a l’augment dels transbordaments a Barcelona, donat que el port català és l’únic del Mediterrani i d’Espanya en el que escalen els vaixells d’aquest servei.

El servei Condor es va estrenar al Port de Barcelona l’11 de febrer amb l’arribada del portacontenidors ‘Susan Maersk’ a la terminal BEST gestionada per Hutchison i que va realitzar la ruta marítima entre els ports de Tanjung Pelepas i Barcelona en només 15 dies de navegació.

Maersk i MSC van arribar a un acord d’espai compartit (Vessel Sharing Agreement, VSA) pels propers deu anys en els serveis Àsia-Europa, Estats Units-Àsia i Europa-Estats Units. L’acord permet millorar l’eficiència de la xarxa i reduir costos a través d’un major ús de la capacitat dels vaixells i de les economies d’escala.

El CEO de Maersk Line per a la regió d’Iberia, Marc Hansen, assegura que “Hem mantingut un desenvolupament sòlid en aquest mercat i no tenim dubte que 2015 ens permetrà establir llaços encara més forts amb els nostres clients catalans” i afegeix que “Estem segurs que la nostra xarxa, a més de tots els serveis addicionals que Maersk ofereix als seus clients, seran una proposta de valor guanyadora en el mercat de Barcelona el 2015”.

Font i foto: BCL

Fecha del Taller: