Els principals tràfics mantenen el seu creixement al Port de Barcelona

El Port de Barcelona ha experimentat durant els deu primers mesos de l’any un creixement del 8,1% en tràfic total de mercaderies i del 2,4% en tràfic de contenidors. Altres tràfics destacats, com el d’automòbils (7,2%) i el de ferris (67,4%), també han mostrat resultats positius durant aquest període.

Més concretament, el tràfic total ha estat de 59,5 milions de tones i el tràfic de contenidors ha superat els 3 milions de TEU. El tràfic de contenidors manté les xifres positives gràcies al bon comportament de les importacions i els trànsits: els contenidors plens d’importació han crescut un 10,9% i els contenidors plens en trànsit un 9,7%.

Els líquids a granel, que han sumat 12,4 milions de tones, han estat un mes més els que han obtingut uns increments més grans (23,6%), destacant la gasolina, amb un augment del 110%, i el gas natural, amb un 38,9%. Els granels sòlids han baixat un 4,3% degut principalment al retrocés de la fava de soja i el ciment i clínquer.

Per àrees geogràfiques, la Xina segueix sent el primer mercat del port català. La principal economia del món capta un 27,2% dels contenidors plens amb origen i destí al Port de Barcelona, amb un creixement del 12,9% de les importacions i un descens del 33% de les exportacions. Els Estat Units d’Amèrica, amb un creixement del 13,3%; Turquia, amb un 6,4%; i l’Índia, amb un 11,5%, són els principals forelands del Port.

Durant els deu primers mesos de l’any han passat pel port 357.411 unitats de transport intermodal (UTI), amb un creixement del 7,9% respecte al mateix període del 2021. Destaca el tràfic amb les Illes Balears, que ha crescut un 16,8%, mentre que amb Itàlia ha baixat un 2,3%.

Entre gener i octubre han passat pel Port de Barcelona 441.456 automòbils nous, amb un creixement del 7,2%. Aquest tràfic està consolidant la seva recuperació gràcies a les xifres positives de les importacions i dels trànsits.

El tràfic de passatgers també ha seguit augmentant, tant pels creueristes, que han superat els 2 milions, com pels passatgers de línia regular (ferris), que han sumat 1,4 milions de viatgers, amb un increment del 67,4% respecte als 10 primers mesos del 2021.

Fecha del Taller: