Els ports de Busan i Barcelona uneixen forces per a la revitalització dels intercanvis logístics

El Port de Barcelona i l’Autoritat Portuària de Busan (BPA) impulsen conjuntament un projecte per desenvolupar un centre logístic a Barcelona. Es tracta de la primera iniciativa conjunta en la que treballen els dos ports amb la finalitat de revitalitzar el comerç i proporcionar una plataforma logística estable a les empreses que facin negocis entre el nord-est asiàtic i el sud d’Europa. Per tal de garantir l’èxit d’aquest projecte, els Ports de Barcelona i Busan crearan una joint venture que gestionarà i explotarà el centre logístic de manera efectiva.

Enmig de la pandèmia mundial de COVID-19, els Ports de Busan i Barcelona han dut a terme un estudi de mercat logístic de la capital catalana que inclou el trànsit marítim entre els dos recintes portuaris així com l’estat actual de les empreses exportadores i importadores.

El Port de Barcelona i l’Autoritat Portuària de Busan van signar ahir dimarts un acord de cooperació que estableix la participació de cadascuna de les parts en la joint venture així com la direcció operativa del centre logístic i altres detalls.

Per tal d’explicar i promoure aquest projecte, els Ports de Barcelona i Busan han celebrat avui un seminari on line en el que han participat al voltant de 70 empreses coreanes i que ha tingut el suport del Ministry of Oceans and Fisheries de Corea del Sud i l’oficina d’ACCIÓ al país asiàtic.

La presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha explicat durant la seva intervenció en el seminari que la implementació d’aquest projecte revitalitzarà els fluxos logístics entre el nord-est asiàtic i el sud d’Europa a través de tots dos ports i ajudarà a la distribució de productes coreans a Europa i, potencialment, al nord d’Àfrica, de manera molt competitiva.

El president de l’Autoritat Portuària de Busan, Ki-chan NAM, ha dit que aquest projecte és molt significatiu ja que es tracta del primer projecte cooperatiu que impulsen dues autoritats portuàries i tots dos ports faran els màxims esforços per proporcionar la plataforma logística que necessiten les empreses coreanes per avançar també al sud d’Europa.

Fecha del Taller: