Els integradors aeris han d’incorporar limitacions addicionals per al transport de mercaderies perilloses

El passat 6 d’octubre va tenir lloc una altra jornada de la Comissió de Càrrega Aèria de BCL on van participar el Sr. Eduardo Cerezo, cap de la Divisió de Gestió Immobiliària i Desenvolupament de Càrrega de l’Aeroport de Barcelona, ​​el Sr. Aitor Agea, President del Grup de Treball de seguretat logística i mercaderies perilloses de BCL, la Sra. Diana Sánchez, BCN Branch Manager de DGM SPAIN, el Sr. Juan José Villaverde, Director Gral. De CEFAYR i expert en seguretat aeroportuària i el Sr. Juan Cerdeira, formador de CEFAYR, certificat europeu en seguretat i expert internacional en el món dels ferrocarrils, aeroports i infraestructures de logística.

En aquesta jornada es van exposar les novetats que IATA posarà en marxa el proper any, que no són moltes, relatives al transport de mercaderies perilloses i que són molt importants de cara a evitar problemes a l’hora de transportar productes afectats per aquesta reglamentació.

Així mateix, també es va informar que el 2016 s’ampliarà la llista de productes permesos per a ser transportats en ULDs (contenidors o palets metàl·lics destinats al transport per avió).

Finalment, es va avançar que ja s’estan preparant els canvis de la reglamentació de IATA a partir del 2017, on un dels canvis afectaran les bateries de liti ja que hauran de tenir unes etiquetes de transport amb un pictograma de la bateria incorporat.

Font i foto: Secretaria BCL

Fecha del Taller: