Els contenidors d’exportació del Port de Barcelona creixen un 14% fins al mes de febrer

L’exportació de contenidors al Port de Barcelona ha registrat un important dinamisme durant els dos primers mesos de l’any. Fins al mes de febrer, la infraestructura catalana ha canalitzat un total de 96.666 TEU, una xifra que suposa un increment del 14% respecte al mateix període de l’any passat. El moviment de contenidors d’importació també ha experimentat una evolució positiva, amb 82.590 TEU transportats i un creixement del 6%.

Així, el dinamisme del comerç exterior ha impulsat el tràfic total de contenidors, que s’ha situat en 319.668 TEU, un 12% més que els dos primers mesos de 2015. Entre els principals socis comercials del Port, els més dinàmics en aquest inici d’any han estat la Xina, amb un increment dels intercanvis amb la capital catalana del 6%, els Estats Units (+18%), la Unió dels Emirats Àrabs (+193%), l’Aràbia Saudita (+86%) i l’Índia (+28%).

El tràfic total del Port de Barcelona, que inclou tots els segments de càrrega, ha sumat 6,7 milions de tones fins al febrer, amb un increment del 2%. En aquest període la infraestructura ha registrat un tràfic de vehicles de 118.007 unitats, una xifra que es manté pràcticament estable respecte a l’any passat. Les exportacions segueixen tenint un pes molt important en aquest apartat, ja que el 55% dels automòbils que passen pel Port de Barcelona són embarcats cap a mercats internacionals.

Fecha del Taller: