El vehicles elèctrics no pagaran peatges a les autopistes titularitat de la Generalitat

A partir del 15 de setembre, els peatges a les autopistes titularitat de la Generalitat seran gratuïts per a tots els vehicles elèctrics. La mesura s’aplicarà a la C-16, inclosos els túnels de Vallvidrera, la C-32 tant en el tram del Maresme com el del Garraf, i al peatge de la C-33 Mollet, i se’n podran beneficiar els més de 3.100 vehicles elèctrics que es calcula circulen actualment per Catalunya.

Aquesta mesura té per objectiu incentivar la circulació de vehicles nets, que no generen emissions i, per tant, no contaminants. Els propietaris que es vulguin acollir a la bonificació hauran d’estar registrats al portal EcoviaT, que des de l’any 2011 disposa d’un sistema de descomptes que, en funció del peatge, és del 30% per als vehicles amb baixes emissions i per als que fan més de 16 viatges, i del 40% per als ocupats per 3 o més persones. Amb el nou descompte, els vehicles elèctrics passaran a obtenir directament una bonificació del 100%, sigui quina sigui la seva recurrència o ocupació.

Aquesta decisió, anunciada pel conseller de Territori i Sostenibilitat, respon a la voluntat d’afavorir la posada en circulació d’aquests vehicles respectuosos amb el medi ambient i poc sorollosos.

Fecha del Taller: