El tráfico total del Port de Barcelona crece un 7% hasta noviembre

El tràfic total de mercaderies del Port de Barcelona en els mesos de gener i novembre d’enguany ha sumat 64,96 milions de tones, un 7% més que en el mateix període de 2021. Els diferents segments de tràfic han tingut un comportament positiu en aquests 11 primers mesos de 2022, amb una especial rellevància dels líquids a granel, que creixen un 23,2%; els automòbils, que registren un increment del 10,7%; i les unitats de transport intermodal (UTI), amb una pujada del 6,9%.

El tràfic de contenidors, per al seva banda, s’ha mantingut en els mateixos nivells que durant l’any 2021. Així, en el període gener-novembre s’ha registrat un moviment de 3,24 milions de TEU, un 0,2% més que l’any anterior, quan es va assolir un tràfic de 3,23 milions de TEU. El tràfic de contenidors manté les xifres positives gràcies al bon comportament dels trànsits, que han crescut un 6,3%. Per contra, els contenidors d’exportació i importació cauen un 4,1%. Les exportacions de contenidors plens s’estan veient afectades per, entre altres, el bloqueig comercial que el govern d’Algerià manté amb l’Estat. En el cas de les importacions, desprès d’uns mesos de fort creixement sostingut s’han frenat en les darreres setmanes. Això és degut, principalment, als elevats nivells d’estocs de les empreses, una situació que s’està normalitzant.

En l’àmbit dels líquids a granel, el tràfic registrat ha estat de 13,88 milions de tones. En aquest apartat destaca la gasolina, amb un augment del 98%, i el gas natural, amb un 34,5%. Els sòlids a granel creixen un 0,6% i sumen 4,1 milions de tones. En aquest cas, destaca el bon comportament de les potasses (+75,5%) i dels cereals i farines (+61,9%).

Un altre dels tràfics que més creix fins al novembre és el de les UTI, que sumen un total de 390.819. Destaca el positiu comportament del tràfic insular, que creix un 18%. Pel que fa al tràfic de vehicles, entre gener i novembre han passat pel Port de Barcelona 505.958 automòbils nous, registrant un creixement del 10,7%. Tot i que el tràfic de vehicles segueix encara allunyat dels nivells de 2019, al novembre s’ha superat la barrera de les 500.000 unitats, a les que no es va arribar en tot l’any 2021.

Pel que fa al tràfic de passatgers, els creueristes han sumat 2,2 milions i els passatgers de línia regular (ferris) han arribat als 1,5 milions.

Fecha del Taller: