El tràfic ferroviari de contenidors del Port de Barcelona creix un 4,5%

Entre els mesos de gener i noviembre de 2016 el Port de Barcelona va registrar un tràfic ferroviari de contenidors de 206.279 TEU. Aquesta xifra, corresponent als contenidors que arriben o surten del recinte portuari en tren, suposa un increment del 4,5% respecte al mateix període de l’any anterior. Durant el mes de novembre la quota ferroviària de contenidors del Port de Barcelona va ser del 14%, situant la quota interanual per sobre del 12%.

El tràfic ferroviari de vehicles també va experimentar un creixement positiu del 7,2%, amb 259.713 unitats mogudes durant els primers onze mesos de l’any 2016, el que suposa una quota ferroviària del 35%. Destaca el creixement dels serveis en ample ibèric, que connecten el Port amb els diferents centres de fabricació d’automòbils a l’Estat espanyol.

El Port de Barcelona ha fet una aposta decidida pel transport ferroviari durant els darrers anys, tot ampliant i modernitzant la xarxa i la infraestructura ferroviària del recinte portuari i millorant la gestió de les circulacions ferroviàries internes. En la darrera dècada, la instal·lació ha aconseguit quintuplicar la seva quota ferroviària de contenidors, que el 2006 se situava en un 2,5% i ara supera el 12%.

Els operadors ferroviaris privats han jugat un paper protagonista en aquesta evolució, oferint avui prop de 100 serveis setmanals que connecten Barcelona amb Saragossa, Madrid, Selgua (Osca), Noáin (Navarra), Lisboa i diferents destinacions de França (Bordeus, Toulouse, Marsella, Paris) i Regne Unit (Barking).

Fecha del Taller: