El tràfic de mercaderies del Port de Barcelona supera els 55 milions de tones fins a l’octubre

El tràfic total de mercaderies del Port de Barcelona ha superat fins a l’octubre els 55 milions de tones, xifra que suposa un increment del 15,6% respecte al mateix període de l’any 2020. Pel que fa als contenidors, en els deu primers mesos de l’any han passat per les terminals portuàries un total de 2,9 milions de TEU, un 25% més que en l’exercici anterior i un 3,6% més que el tràfic registrat abans de la pandèmia.

En el cas dels contenidors, convé ressaltar el bon comportament que estan tenint els contenidors plens d’exportació, que augmenten un 14% respecte al període gener-octubre de 2020. Aquesta és una dada molt positiva perquè demostra la bona feina que està realitzant el teixit productiu del hinterland del Port de Barcelona i la seva resiliència davant la crisi generada per la pandèmia. El transbordament (contenidors que són descarregats per tornar-se a embarcar cap a la seva destinació final) també acumula resultats positius, amb un augment del 40,4% en el cas dels contenidors plens.

Durant els deu primers mesos de l’any, el Port ha registrat més de 3,8 milions de tones de sòlids a granel, amb un increment del 17,1%. La sal comuna, que es dispara un 418%, i la fava de soja (+13,4%) són dos dels productes que més han contribuït a aquests resultats.

D’altra banda, les terminals especialitzades en la recepció i distribució de líquids a granel han encaminat 10,2 milions de tones de mercaderies fins al mes d’octubre, registrant una caiguda del 4,4%. Aquest resultat negatiu es produeix, principalment, pel comportament del gas natural i la benzina.

El tràfic de vehicles, que l’any passat va patir un descens pronunciat, es va recuperant lentament i creix un 11,3% fins a l’octubre, sumant un total de 411.423 automòbils.

També es va recuperant progressivament el tràfic de passatge. En aquest cas, l’increment en els deu primers mesos de l’any se situa en un 57,1%, amb un total de 1,25 milions de passatgers registrats. Els ferris de línia regular han mogut 858.328 passatgers (+43%) i els creueristes es disparen un 99,5%, arribant als 396.618 passatgers.

Fecha del Taller: