El SIL 2018 acollirà el congrés d’agents de duanes de les Amèriques

Per primera vegada en la seva història, el Congrés de l’Associació d’Agents de Duanes de les Amèriques (ASAPRA) se celebrarà a Europa, i tindrà lloc a Barcelona. La 36a edició del Congrés d’ASAPRA se celebrarà del 5 al 7 de juny al pavelló 8 del recinte Montjuïc-Plaça Espanya de Fira de Barcelona, dins del SIL 2018, coincidint amb la celebració del 20 Aniversari de la Fira Líder de Logística, Transport , intralogística i Supply Chain del Sud d’Europa. S’espera la presència de 400 professionals internacionals del sector de la logística, les duanes i el comerç internacional.

Roberto Fuentes, vicepresident primer de ASAPRA; Antonio Llobet, president del Col·legi General d’Agents de Duanes d’Espanya, i Jordi Cornet, delegat especial de l’Estat al CZFB i president del SIL, han presentat el Congrés.

El Congrés de ASAPRA reunirà durant 3 dies a Barcelona a alts càrrecs mundials del comerç internacional i del sector duaner, així com a més de 30 conferenciants en representació de l’Organització Mundial de Duanes (OMA), la Confederació Internacional d’Agents de Duana (CONFIAD), l’Associació Europea d’Importadors, Exportadors, Operadors Logístics i Representants de Duanes (CLECAT), ASAPRA o del Col·legi d’Agents de Duanes d’Espanya, entre d’altres.

“La eficiciencia duanera, responsabilitat de tots”, eix principal

Sota el títol “La eficiciencia duanera, responsabilitat de tots”, el Congrés d’ASAPRA vol donar un enfocament de cap a on van les duanes per adaptar-se als canvis, al mateix temps que donarà respostes a les noves tendències i a les incerteses que ha d’afrontar el sector duaner i del comerç internacional. Una d’aquestes incerteses és, precisament, el tema de la ciberseguretat derivada de l’e-commerce.

El Congrés ASAPRA també abordarà les noves tendències que van a haver d’assumir de manera immediata el sector duaner i del comerç, com pot ser el cas de Blockchain. Alhora també es destacarà la importància de l’associacionisme internacional per al desenvolupament de la logística i les duanes.

Dins del Congrés d’ASAPRA també se celebrarà la Cimera Llatinoamericana de Ports, que organitza Ports de l’Estat, i la Jornada de zones franques, que tradicionalment se celebra dins del Congrés del SIL.

ASAPRA integra en una sola entitat a les càmeres, federacions, associacions i unions d’agents, despatxants i/o corredors de duana d’Amèrica Llatina, Espanya i Portugal. D’aquesta manera, els agents de duana representats per ASAPRA arriben a més de 25.000 professionals distribuïts per 21 països: Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, El Salvador, Espanya-, EUA, Guatemala, Hondures, Mèxic, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Perú, Portugal, República Dominicana, Uruguai i Veneçuela.

ASAPRA és una Associació amb molta activitat i amb molt de pes dins de l’Associació Mundial de Duanes, ja que és l’òrgan consultiu del sector privat. Actualment l’entitat està iniciant una nova etapa d’obertura a qualsevol país del món seguint l’exemple d’Espanya, que ha estat present com a soci des de l’inici de l’associació fa 50 anys.

Fecha del Taller: