El SIL 2015 tanca la seva 17a edició amb un notable èxit de participació i contactes empresarials

El Saló Internacional de la Logística i de la Manutenció va clausurar la seva 17 edició, una de les més internacionals celebrades fins a la data, que ha comptat amb més de 550 empreses participants, un 45% d’elles internacionals, i amb major presència de visitants professionals,

El SIL ha consolidat un any més la seva posició de lideratge a Espanya i el Sud d’Europa i s’ha posicionat com el segon Saló d’Europa.

A més, el SIL s’ha reafirmat com el punt de trobada per als negocis entre la Mediterrània i Llatinoamèrica amb la celebració del 13è Fòrum Mediterrani de Logística i Transport, la 8a Cimera Mediterrània de Ports, la 4a Cimera Llatinoamericana de Logística i el major programa de conferències del sector, amb un total de 20, en què han participat més de 3.600 professionals. Al SIL 2015 també s’han dut a terme 200 actes paral·lels d’empreses privades.

EL SIL d’aquest any ha complert amb un dels seus objectius prioritaris: ser el Saló més internacional de la seva història. L’àmplia representació empresarial i institucional estrangera de 2015 ha estat clau per reafirmar el SIL com el veritable espai per al Know How i per als negocis de referència mundial. Entre els països amb major representació cal destacar: Alemanya, Andorra, Bèlgica, França, Holanda, Índia, Itàlia, Lituània, Luxemburg, Marroc, Mèxic, Regne Unit, República Txeca, Rússia, Turquia, Perú, Polònia, Portugal o USA, entre altres.

Així mateix, el SIL ha rebut la visita de nombroses delegacions comercials internacionals que han realitzat negocis amb les empreses participants al Saló. Delegacions comercials d’Egipte, Líban, Marroc, Colòmbia, Xina, Algèria i Luxemburg, entre d’altres, han estat presents al SIL.

D’altra banda, el Cercle Logístic del SIL 2015 ha comptat amb la participació de més de 800 directors de logística de destacades empreses de sectors tan diversos com l’alimentació i gran consum, automoció, metal·lúrgia i siderúrgia, farmacèutic i sanitari, químic o tèxtil.

El SIL ha gestionat més de 1.600 sol·licituds d’entrevistes comercials entre visitants professionals i empreses participants al Saló. I en els Speed Dating i Networking Lunch del Cercle Logístic han participat més de 300 directors de logística que han mantingut més de 1.000 reunions directes amb altres directors de logística i amb empreses participants del Saló.

SIL 2016

La 18a edició del Saló tindrà lloc del 7 al 9 de juny de 2016 a al recinte firal de Montjuïc-Plaça Espanya de Fira de Barcelona. El SIL 2016 també agafarà el major Congrés del sector d’Amèrica Llatina, el Congrés ALACAT, la Federació d’Associacions Nacionals d’Agents de Càrrega i Operadors Logístics Internacionals d’Amèrica Llatina i el Carib.

El SIL és el major Saló Internacional de Logística que se celebra a Espanya i el segon d’Europa. La celebració del SIL a Barcelona ve avalada pel potencial logístic de Catalunya, on hi ha un total de 3.600 firmes especialitzades en serveis logístics; la superfície total dedicada a aquestes activitats és de més de 6 milions de metres quadrats; el sector logístic ocupa 174.000 llocs de treball qualificats i compta amb una variada oferta formativa en aquesta matèria, amb més de 250 titulacions que cobreixen tots els perfils professionals de la cadena logística. Aquesta xifra és especialment molt important, ja que en el conjunt d’Espanya el sector de la logística compta amb 778.018 treballadors, segons dades de la patronal UN. De la mateixa manera, cal tenir en compte que el sector logístic i del transport representen el 3% del PIB total de la comunitat. Tot això contribueix al fet que Barcelona es posicioni en l’actualitat com el primer centre logístic del sud d’Europa, sent una important porta d’entrada per als mercats del nord d’Àfrica i tota la regió Euromediterrània, Orient Mitjà i Amèrica Llatina.

Fecha del Taller: