El sector carni català, important potencial econòmic de Catalunya

Els dies 18 i 19 de maig el Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha acollit el Meat Business Fòrum, una plataforma de negocis internacional que ha posat en contacte a empreses càrnies catalanes amb importadors i distribuïdors de països tercers, amb l’objectiu d’obrir el sector a nous mercats.

El Meat Business Fòrum ha comptat amb la participació de més 100 representants de 57 empreses operadores internacionals vinguts de diferents països (Bosnia and Herzegovina, Brasil, Britihvirgin islands, Xina, Colòmbia, Georgia, Iran, Lebanon, Panamá, Perú, Saudi Arabia, Singapore, South Africa, South Korea, Thailand, Ukraine, United Arab Emirates i Vietnam.), institucions i administracions catalanes, associacions del país representatives del sector i 36 empresaris emprenedors de carn catalana d’alta qualitat. Durant les sesions s’ha treballat conjuntament sobre el creixement i obertura internacional del sector del carni català per trobar eines de suport a l’economia productiva i competitiva com ara aquesta.

Actualment, el sector carni representa més del 32% del volum de negoci del sector agroalimentari i el 40% de l’ocupació (amb 30.000 llocs de treball directes).

El 2015, la producció de carn catalana ha augmentat un 4% superant els 2 milions de tones de carn tenint en compte totes les espècies.

El sector carni, que abasta des del porcí, fins al boví, passant per les aus, el conill i la carn d’oví, és un sector tractor tant a nivell territorial, econòmic com social. De fet, és el sector més important de l’agroindústria catalana que, amb un volum de negoci de prop de 8.000 milions d’euros, està creant un ecosistema de petites i mitjanes empreses amb productes amb valor afegit i amb traçabilitat.

Catalunya és el referent carni a Espanya i al Sud d’Europa, atès que exporta als millors mercats , especialmente aquells que valoren la carn d’alta qualitat i valor afegit, com les àrees del sud-est asiàtic, l’Orient Mitjà i Àfrica. A més Catalunya representa el 58% de les tones de carn exportades per Espanya.

Fecha del Taller: