El Port Tarragona prepara un Med Hub Day 2021 híbrid

La cinquena edició del Med Hub Day 2021, organitzada pel Port de Tarragona i patrocinat pel clúster ChedMed, se celebrarà el 18 i 19 de novembre, al Seminari de Tarragona.. Aquesta edició estarà marcada per la recuperació del format presencial, i alhora continuant essent virtual, en format de congrés híbrid, bilingüe i gratuït, amb un programa ple d’experts vinculats al sector.

L’objectiu del V Med Hub Day és promoure, debatre i intercanviar informació sobre els punts forts i les oportunitats que ofereix el mar Mediterrani com a plataforma logística per a productes químics i petroquímics.

Amb aquet objectiu i durant dues jornades, operadors de terminals d’emmagatzematge, ports, consignataris, transitaris, analistes de mercat i empreses químiques i petroquímiques es reuniran al Seminari de Tarragona per debatre i aportar idees i novetats en aquesta “nova normalitat” on el bunkering, el nous combustibles i energies, i la intermodalitat agafaran el protagonisme.

Un programa d’actualitat

El Med Hub Day va iniciar la seva marxa l’any 2017, i any rere any ha gaudit d’una xifra d’assistents a l’alça, aconseguint una consolidació i maduresa entre els esdeveniments del sector. La darrera edició (virtual) va aplegar més de 120 assistents.

La cinquena edició començarà el dijous 18 de novembre a les 15 hores, on el president del Port de Tarragona, Josep M Cruset, donarà la benvinguda a tots els assistents a les jornades. Seguidament s’iniciarà la primera sessió que tractarà de Ports i terminals i la jornada es clourà amb un networking i una activitat en línia.

El Med Hub Day començarà divendres a les 9:30 hores amb la segona sessió sobre Companyies Petroquímiques i Hubs. La tercera i última sessió amb que acabarà l’esdeveniment es debatrà un tema de gran importància i actualitat com és la transició energètica i sostenibilitat.

Ponents de marcat accent internacional

Les inscripcions per participar en la 5a edició del Hub Day es poden fer a través del webwww.hubdaytarragona.com fins el dia 15 de novembre a les 14 hores. Les persones interessades podran triar entre assistir en persona o seguir la trobada a través d’internet.

El programa està format per experts vinculats al sector de la logística, transport i emmagatzematge de productes petroquímics.

Entre els ponents internacionals confirmats fins al moment destacar a:

Ronald Backers format en logística, va començar la seva carrera el 1989 amb Philips a la distribució física. El 1991 es va incorporar al Port de Rotterdam al departament d’Innovació Portuària. Va començar amb projectes de logística de contenidors i més tard va treballar en projectes de desenvolupament del negoci de productes químics i logística i d’emmagatzematge de líquids a granel i en tancs al departament comercial.

Olivier Maronneaud és director de la consultoria química de IHS Markit, amb seu a París, França. Es va incorporar a l’equip de consultoria amb més de 5 anys d’experiència a la indústria petroquímica, on dirigeix projectes a mida, des de l’anàlisi de la indústria i la competència fins a la previsió de preus i la diligència deguda comercial en una àmplia gamma de cadenes de valor.

Paul Hickin és director de S&P Global Platts. S’incorporà a l’empresa el 2015 i dirigeix el contingut de petroli i transport marítim d’EMEA. També dirigeix Bunkerworld a nivell mundial. Paul ha treballat a Fitch Ratings, al Wall Street Journal i Dow Jones Newswires. També ha treballat com a economista.

El Port Tarragona referent en líquids a doll

El Port de Tarragona és un hub mediterrani per a l’emmagatzematge i la distribució de productes líquids a granel que fa costat a la indústria local amb instal·lacions i infraestructures de primer nivell per a oferir un servei d’emmagatzematge.

L’àrea del Camp de Tarragona està considerada com un dels principals hub logístics de producció, emmagatzematge i distribució de productes petroquímics del sud d’Europa. La situació estratègica i les seves infraestructures permeten respondre a qualsevol necessitat logística amb una distribució eficient de tot tipus de productes petroquímics per vaixells, tren, camió o canonades.

El conjunt d’empreses de la indústria química i petroquímica de Tarragona, genera una producció anual de 20 milions de tones, la qual cosa representa el 50% de la producció de Catalunya i el 25% de tot l’Estat.

Fecha del Taller: