El port de Vilanova incrementa un 43% el volum de mercaderia

El port de Vilanova i la Geltrú (Garraf) especialitzat en mercaderia general ha assolit un tràfic de 101.166 tones de mercaderia durant el primer semestre, amb un increment del 43% respecte al mateix període de 2016. D’aquests tràfics destaca el bon comportament de la sal per al desgel (62%) que es continua situant com la primera mercaderia del port. També s’ha consolidat el silicat de ferro (10,5%) i s’ha reprès l’operativa dels productes siderúrgics (14%). Així mateix, s’han mantingut els tràfics de ciment (4,5%) i fusta (3%) i s’ha incorporat la ferralla (6%).

L’activitat comercial ha posicionat el port vilanoví com la sortida al mar del teixit industrial de la Catalunya interior i el corredor de l’Ebre. Aquesta instal·lació continua tenint vocació exportadora, esdevenint la porta de sortida als productes catalans. Aquest semestre s’ha exportat un 82% de productes com ara, sal per al desgel, ferralla, perfils d’acer i ciment. Principalment a països europeus i països del nord d’Àfrica. Pel que fa a la importació de silicat de ferro, fusta i productes siderúrgics procedent dels països de l’est i de països nòrdics.

Si s’acompleixen les expectatives per al segon semestre, el port vilanoví espera tancar l’exercici amb un important increment respecte a l’any passat, per continuar situant-se com a tercer port de Catalunya en l’activitat comercial.

Millora l’operativa dels grans vaixells

Així mateix, Ports de la Generalitat ha finalitzat aquests dies el dragatge de la bocana i el canal d’accés del port de Vilanova per recuperar el calat de set metres de profunditat, millorar la funcionalitat de la instal·lació i afavorir la maniobrabilitat dels grans vaixells.

Fecha del Taller: