Acceso intranet
NOTICIA | Publicado el 28 oct 2020

El Port de Tarragona licita els primers moviments de terres per a la connexió ferroviària de la Terminal Intermodal de Guadalajara

Disculpa, pero esta entrada está disponible sólo en Catalán. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

El Port de Tarragona licita els primers moviments de terres per la connexió ferroviària de la Terminal Intermodal de Guadalajara amb un pressupost base de 4.722.781 € sense impostos, i que tindran una durada de set mesos. El projecte té com a objectiu definir, regular, programar i valorar les obres necessàries per dotar Puerta Centro de la plataforma necessària, en termes de moviments de terra, per a futurs accessos i serveis ferroviaris.

L’execució del projecte de la nova terminal Intermodal de Guadalajara comptarà amb 178.000m2 i es realitzarà en dues fases. La primera fase correspon al moviment de terres per dotar a la Terminal Intermodal d’una plataforma per a futurs serveis d’accés i ferrocarril, aquesta primera fase té un termini estimat d’execució de set mesos.

En la segona fase es realitzarà l’execució de vies, paviments, instal·lacions, carreteres, urbanització, en definitiva, la implantació de la nova terminal ferroviària que permetrà carregar i descarregar mercaderies intermodals, des d’un mode de transport a un altre, és a dir, des del mode ferroviari fins al mode més comú, el transport de camions o altres variants. Té un termini estimat d’execució de quinze mesos.

Enclavament estratègic al centre de la península

El projecte de la Terminal Intermodal de Guadalajara proposa un nou espai de 2,2 milions de metres quadrats amb totes les infraestructures i serveis necessaris per convertir-se en una de les principals plataformes logístiques intermodals de la península Ibèrica. Una gran oportunitat de creixement per al Port Tarragona.

La terminal Intermodal promoguda pel Port de Tarragona s’incardina en el projecte Puerta Centro – Ciudad del Transporte, que està cridat a convertir-se en el principal “port sec” amb caràcter HUB del centre peninsular. Tindrà la capacitat de canalitzar els principals fluxos nacionals i internacionals de mercaderies al centre de a península i formarà un dels principals centres de distribució d’un dels corredors de mercaderies més importants de l’Estat com és el Corredor de Henares.

Aquest projecte és un vincle robust de diferents cadenes logístiques entre el centre i el Corredor de Henares, els principals ports, connexions amb França, Marroc i Portugal i connexions amb altres grans empreses logístiques d’Espanya.

La Terminal Intermodal de Guadalajara promoguda pel Port aposta per la sostenibilitat, el respecte pel medi natural i la integració paisatgística adequada, respectant els corrents existents i integrant-los en la gestió. A més, farà un ús energètic eficient mitjançant l’ús de l’energia solar, per la qual cosa aprofitarà el gran potencial de les grans i planes cobertes d’instal·lacions logístiques i aparcaments de vehicles pesants.

Newsletter

Ver histórico

Si quieres recibir nuestra newsletter

Mediante el envío de este formulario acepta la política de privacidad y condiciones de uso.

Recuerde que recibirá un email para completar la validación a la cuenta indicada

Media

Ver todo

SUPPLY.NET nº 4 – BCL – ICIL

REPORT