El Port de Tarragona incrementa el tràfic de vehicles i d’agroalimentaris

El Port de Tarragona ha mogut 22,1 milions de tones de mercaderies en els primers nou mesos de l’any i els tràfics que més bon comportament han tingut han estat els vehicles, els agroalimentaris i els materials per a la construcció (3,7%).

En vehicles, de gener a setembre, s’ha superat la xifra de les 113.000 unitats amb un creixement del 32%, concretament un 46% en importació i un 4,4% en exportació

Pel que fa als productes agroalimentaris, el Port de Tarragona ha mogut més de 3,5 milions de tones, un 6% més que en el mateix període de l’any anterior, destacant l’increment del tràfic de cereals amb més 2,2 milions de tones (+16,5%), de productes hortofructícoles amb més de 128.000 tones (+8,3%) i de pinsos i farratges, que han superat el milió de tones. En productes hortofructícoles, Tarragona s’està consolidant com a port d’entrada per a fruita tropical de la Península i també per a la seva distribució cap a Europa. El Port de Tarragona disposa de connexions marítimes amb els principals països exportadors de fruita, que es tradueixen en serveis regulars amb Nova Zelanda, Costa Rica, Colòmbia i República Dominicana. La major part dels kiwis que es consumeixen a la Península entren pel Port de Tarragona, així com diferents varietats de pinyes, plàtans i alvocats. L’oferta de serveis regulars es completa amb el Canadà i els Estats Units.

D’altra banda, les terminals especialitzades en productes energètics han mogut gairebé 15 milions de tones; els tràfics que han registrat un major creixement són la benzina (+26,9%) i 451.000 tones, i els gasos energètics del petroli (+20,1%) i 915.000 tones. També destaquen els més de 6 milions de tones de cru i el fueloil amb més de 2,1 milions de tones. El Port de Tarragona s’ha convertit en un port hub de productes refinats del petroli, com el fueloil i altres productes petrolífers.

Durant aquests nou mesos de l’any, els materials de construcció consoliden la seva tendència a l’alça amb més de 736.000 tones mogudes (+3,7%) i destaca l’asfalt amb més de 643.000 tones mogudes (+8,4%); en els productes siderometal·lúrgics, el mineral de ferro tractat ha mogut més de 4.200 tones (+2035,7%); i en adobs, destaquen els fosfats que també han tingut un bon comportament amb 72.000 tones mogudes (+2,2%).

Pel que fa al tràfic de mercaderies transportades en plataformes i vehicles dins del vaixell o tràfic ro-ro, aquest s’ha incrementat en un 12,3%, durant aquests nou mesos de l’any, atès que s’han mogut més de 168.000 tones de mercaderies amb aquest sistema de transport.

Fecha del Taller: