El Port de Tarragona es consolida com a tercer port europeu en tràfic de pasta de paper

En el marc de l’estratègia de diversificació de tràfics, el Port de Tarragona segueix apostant de manera decidida pel tràfic de pasta de paper, i ha augmentat la seva activitat fins a aproximar-se a les 500.000 tones mogudes durant l’exercici 2015.

És així com la companyia Euroports TPS Ibérica, segueix impulsant el posicionament del Port de Tarragona com a port hub o centre de distribució de pasta de paper. I recentment, va atracar el vaixell Optimana a les instal·lacions d’Euroports Iberica TPS al moll de Cantàbria, on va descarregar 18.450 tones de pasta de paper. Amb aquesta operativa, l’Optimana és el vaixell de pasta de paper de més tonatge que atraca al Port de Tarragona.

Euroports TPS Ibérica forma part de la multinacional Euroports, un dels principals operadors portuaris d’Europa, amb més de 46 milions de tones manipulades anualment.

El Port de Tarragona és port hub (de distribució) de pasta de paper perquè aquest tipus de producte s’importa a través del Port de Tarragona de països com Xile, Suècia o Brasil, i des de Tarragona es distribueix per la resta d’Espanya, i també al nord d’Àfrica.

Entre altres accions per desenvolupar aquest tipus de tràfic, representants del Port de Tarragona també han estat presents a la jornada European Pulp & Paper celebrada a Berlin. Es tracta de la trobada més important d’Europa sobre la indústria de la pasta de paper, en la que la infraestructura portuària tarragonina ha promocionat els seus serveis especialitzats en aquest tipus de tràfic, atès que s’ha consolidat com el port més important de pasta de paper a Espanya i el tercer més important d’Europa.

Fecha del Taller: