El Port de Tarragona creix més d’un 8% fins a l’agost

El Port de Tarragona continua consolidant els seus tràfics amb un destacat moviment de mercaderies, tant de càrrega com a descàrrega, i des de gener a agost ha mogut un total de 21,9 milions de tones, un 8,4% més que en el mateix període de l’any anterior.

Durant aquests vuit primers mesos de l’any, el Port de Tarragona ha augmentat el moviment de càrrega de mercaderies a destinacions internacionals en un 10,1% respecte gener-agost del 2014. Així mateix, la descàrrega de mercaderies procedents de països internacionals també ha augmentat fins a 14,5 milions de tones, un 6,8% més que en el mateix període de l’any anterior. També segueix creixent l’exportació de mercaderies des del Port de Tarragona a destinacions internacionals (+ 24%).

Els líquids a granel (el cru, productes químics, productes petrolífers i derivats), un dels principals tràfics del Port de Tarragona, són els que han experimentat un creixement més significatiu (17,2%) arribant als gairebé 15 milions de tones mogudes. Destaca el bon comportament del gasoil (377,6%), la gasolina (52,3%), el petroli cru (10,05%) i altres productes petrolífers (38,4%).

El Port de Tarragona s’ha convertit en un port hub (distribuïdor) de productes refinats del petroli, com el gasoil i altres productes petrolífers, i aquest posicionament motiva el creixement exponencial d’aquest tipus de tràfics en el 2015 respecte l’any anterior. A les terminals especialitzades del Port de Tarragona atraquen grans vaixells petroquímics procedents de destinacions internacionals, i des d’aquí es distribueix el producte a la resta dels ports mediterranis.

Així mateix, el Port de Tarragona és el primer port de l’Estat pel que fa al tràfic de productes agroalimentaris. Fins al mes d’agost el port ha manipulat 2,8 milions de tones de productes agroalimentaris, xifra que s’incrementa en un 6,1% respecte al mateix període de l’any anterior. També durant aquests primers vuit mesos de l’any el moviment de cereals i les seves farines registren un increment del 10,7%, (superant 1,5 milions de tones) i els pinsos i farratges han tingut un augment del 16,9%.

Pel que fa al moviment de vehicles en el Port, aquest segueix la tendència a l’alça motivada tant per les importacions com per les exportacions. Fins el mes d’agost la terminal especialitzada del Port de Tarragona ha transportat 76.289 vehicles, un 95,6% més que el mateix mes de l’any anterior.

Fecha del Taller: