El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, i el president de Puertos del Estado, José Llorca, han presentat la segona edició de l’Agrifood International Congress, un esdeveniment bianual organitzat per les dues institucions i que se celebrarà els dies 10 i 11 maig al Tinglado 1 del Moll de Costa. Es tracta d’un esdeveniment de referència a nivell internacional que va néixer com a resposta a la demanda del sector de mantenir una trobada com a fòrum per intercanviar coneixements i informació, sense perdre el seu caràcter comercial.
En aquest congrés bianual es debaten diversos temes, des de la producció de matèries primeres, passant pel seu abastiment, transport i logística, fins arribar a la producció ramadera i, finalment, al consumidor. Un dels objectius d’aquest congrés és el foment del networking entre tots els actors rellevants d’aquest sector per reforçar les relacions comercials.
El programa previst tractarà sobre la producció agrícola i ramadera mundial com a primer eslavó de la cadena alimentària, incloent-hi la nova PAC, els mercats i la competitivitat de la nostra ramaderia. També es dedicarà especial atenció a la nutrició animal i a les seves estratègies per reduir l’impacte mediambiental de la producció ramadera i a l’economia circular del sector agroalimentari.
Des de l’organització es creu important plantejar amb especial èmfasi les tendències dels consumidors finals i les noves formes de comunicació, a més de la logística eficaç i sostenible.
En aquesta trobada es donaran cita les principals empreses del sector agroalimentari (empreses estibadores, consignatàries, importadores, fabricants de pinsos, shipper…).
Tarragona, líder en el sector agroalimentari
El Port de Tarragona és líder a la Mediterrània en moviment de productes agroalimentaris, amb un volum proper als 5 milions de tones anuals, i lidera també el moviment de cereals, farines i pinsos a nivell estatal.
El sector de la producció càrnica és un dels més importants de la UE, on destaca la producció porcina. A nivell mundial, en el subsector del porcí, Espanya es situa en el quart lloc del món, després de Xina, els EE.UU i Alemanya.
Des del punt de vista de les exportacions d’aquests productes càrnics, Espanya ocupa el segon lloc de la UE. Catalunya lidera la producció espanyola, representant quelcom més del 42% de la producció total i, conjuntament amb l’Aragó, produeixen més de 8 milions d’animals per a carn de mitjana anual.
Per alimentar tota la indústria ramadera es produeix un total de 31 milions de tones anuals d’aliments, essent Espanya el segon país de la UE en la producció de pinsos compostos per a alimentació animal. Catalunya, a nivell nacional, també lidera aquest sector productiu, conjuntament amb l’Aragó.