El Port de Tarragona acull a l’abril l’Agrifood International Congres

José Llorca, president de Ports de l‟Estat; i Josep Andreu, president del Port de Tarragona, han presentat el I Congrés Internacional del sector agroalimentari, Agrifood International Congres‟ que es durà a terme al Port de Tarragona el proper 14 i 15 d’abril.

La infraestructura portuària tarragonina serà l’epicentre internacional del sector agroalimentari durant la celebració d’aquest congrés, que preveu l’assistència de representants de companyies vinculades al sector agroalimentari: empreses estibadores, consignatàries, importadores, fabricants de pinsos, carregadors, companyies de control, etc.

L’Agrifood International Congres està organitzat conjuntament pel Port de Tarragona i Ports de l’Estat, amb l’objectiu de generar networking, així com també analitzar els reptes que estan apareixent en la industria agroalimentària i afavorir l’aportació de tots els actors d’origen a final.

S’ha posat en marxa la web: http://www.agrifoodporttarragona.com/es/ a través de la qual es poden fer les inscripcions i on es pot consultar tota la informació del congrés.

Primer port espanyol en moviment de cereals, farines i pinsos

El president de Ports de l’Estat, José Llorca, ha fet un repàs de la situació actual dels ports del sistema portuari, en quant al moviment de productes agroalimentaris. En aquest sentit, Llorca ha destacat que “els ports d’interès general de l’Estat han manipulat més de 78 milions de tones de productes agroalimentaris al llarg del 2015, xifra que representa un 15% del total de les mercaderies manipulades pels ports”, amb un increment del 3,2% respecte l’any anterior.

D’altra banda, el president de Ports de l’Estat ha posat de manifest el lideratge del Port de Tarragona en el tràfic d’agroalimentaris. Així, Llorca ha afegit que “durant el 2015 el Port de Tarragona ha estat líder a l’Estat en el moviment de cereals i farines, amb 2,8 milions de tones; i de pinsos i farratges, amb 1,6 milions de tones”. Així mateix, el Port de Tarragona és el primer port del Mediterrani en productes agroalimentaris a granel, amb 5 milions de tones a l’any.

José Llorca també ha destacat que al hinterland del Port de Tarragona es fabrica el 40% del total de la producció de pinsos d’Espanya.

Les grans multinacionals del sector treballen al Port de Tarragona

Al seu torn, el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha destacat l’alta especialització i rendiment que tant les empreses estibadores, com la pròpia infraestructura portuària tenen en el tràfic d’agroalimentaris. Andreu ha explicat xifres que posen de manifest el posicionament del Port de Tarragona com a centre logístic del sector agroalimentari, com per exemple els 560.702m2 de superfície portuària destinada a aquest tipus de tràfic; la capacitat d’emmagatzematge que és de 1,25 milions de tones; la productivitat mitjana que és de 500 tones/hora; i les bones comunicacions terrestres amb el hinterland consumidor d’aquests productes agroalimentaris, que s’importen a través del Port de Tarragona.

A més, el Port de Tarragona es converteix en punt de connexió amb la matèria prima que s’importa per alimentar l’oví i boví de la ramaderia de la zona d’influència, i posteriorment, part d’aquests animals s’exporten a través del mateix Port de Tarragona amb destinació els països del nord d’Àfrica.

“Amb la celebració d’aquest congrés seguim posicionant Tarragona a nivell internacional” ha destacat Andreu, que també ha volgut ressaltar el lideratge del Port de Tarragona en el tràfic d’agroalimentaris tant a Espanya com al Mediterrani, i com la infraestructura portuària contribueix a aquesta activitat econòmica gràcies als serveis i infraestructures especialitzats que faciliten la importació.

Fecha del Taller: