El Port de Palamós estreny llaços comercials amb Itàlia

L’ambaixador d’Itàlia, Pietro Sebastiani, va visitar el 10 d’abril les instal·lacions portuàries per conèixer de primera mà l’estació marítima on arriben passatgers italians amb creuer i el moll des d’on s’exporten mercaderies cap a Itàlia.

Acompanyat pel president de la Cambra de Palamós, Xavier Ribera, l’alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, i la gerent de Ports de la Generalitat, Dolors Rodríguez, entre d’altres autoritats i empresaris, l’ambaixador va poder comprovar que l’enclavament és un motor econòmic per al municipi i les comarques gironines.

El Port de Palamós, únic enclavament gestionat per la Generalitat a la costa gironina amb tràfic de mercaderies, compta amb una línia exportadora de biomassa forestal que uneix el Baix Empordà amb Itàlia. El port especialitzat en càrrega general va moure 213.467 tones de mercaderia durant l’any 2014. D’aquest volum un 43,6% es va destinar al mercat  europeu: farratge granulat (2.009 tones) cap a Grècia i la resta de productes com biomassa forestal i fusta (80.600 tones) i marro de cafè (10.481 tones), que es van exportar a Itàlia per transformar-los en energia.

Així mateix, per Palamós s’importen mercaderies d’Amèrica del Nord i del Sud, Àsia, la Unió Europea i el Magrib. El 2014 es van manipular en aquest enclavament mercaderies com: pasta de paper (80.178 tones), barita (20.546 tones), escòria (15.372 tones), productes siderúrgics (4.185 tones) i mercaderia general (96 tones).

Per altra banda, les navilieres italianes de creuers també operen al Port de Palamós. Així, des del 2011 els vaixells MSC Melody i MSC Sinfonia de la companyia MSC Crociere ja escalen en el port gironí.

També, i com a novetat per aquest any, la naviliera Costa Crociere preveu estrenar-se en el port amb tres escales del creuer Costa Magica.

Fecha del Taller: