El Port de Barcelona tindrà la primera estació de servei per subministrar GNL a camions

El Port de Barcelona ha atorgat una concessió a la companyia GALP per ampliar i reformar la seva estació de servei del recinte portuari. Aquesta ampliació inclourà la construcció d’una nova planta de subministrament de gas natural liquat (GNL) i gas natural vehicular (GNV, o gas natural comprimit –GNC-) a camions. La construcció de la instal·lació, la primera d’aquestes característiques al recinte portuari, suposarà una inversió de 813.000 euros. La concessió ha estat atorgada per un període de 22 anys.

L’estació de servei de GALP serà la primera fita per promocionar el canvi de combustible en l’àmbit de la mobilitat terrestre de mercaderies i serà un estímul per a la reconversió i consolidació de la flota de vehicles que fa servir el gas natural.

L’objectiu d’aquesta actuació és reduir les emissions de gasos contaminants i de partícules en suspensió derivades del transport de mercaderies. El Port de Barcelona, en línia amb els objectius de la Unió Europea, està impulsant la reducció d’emissions en el sector del transport, com recull el seu III Pla Estratègic.

La nova estació de servei de GALP al carrer Y del Port de Barcelona tindrà una ubicació estratègica ja que, a més de donar servei a tot el recinte portuari, estarà molt pròxima a la Zona Franca, l’Aeroport de Barcelona i les principals vies de comunicació de la ciutat (N-340, C31, B-10 i B-22).

Fecha del Taller: