El Port de Barcelona rep el Premi World Smart City 2021 per un sistema de mobilitat intel·ligent de creueristes desenvolupat amb Deep Solution i Delonia

El Port de Barcelona ha estat guardonat amb un dels premis World Smart City 2021, concretament en l’apartat de Mobility, per una solució destinada a la gestió de la mobilitat a les terminals de creuers. Aquest sistema de mobilitat intel·ligent ha estat desenvolupat amb la col·laboració de les companyies Deep Solution i Delonia.

El guardó ha estat recollit aquest matí pel president del Port de Barcelona, Damià Calvet, en una cerimònia celebrada dintre de l’Smart City Expo World Congress que aquest any arriba al seu 10è aniversari.

En el seu discurs, Damià Calvet ha destacat que “aquest tipus de projectes ajuden a infraestructures com el Port de Barcelona a millorar la mobilitat de les terminals, en el nostre cas, les de creuers”. I ha afegit que “no poden haver-hi Smart Cities sense Smart Ports”.

La solució de mobilitat, denominada Smart Mobility Analytics (SMA), està basada en càmeres i intel·ligència artificial, proporcionant informació en temps real a totes les parts que intervenen en la gestió dels fluxos de transport, reduint la congestió del trànsit a la terminal, tant de persones com de vehicles.

Els premis World Smart City Awards tenen com a objectiu reconèixer i donar suport a les estratègies, projectes i idees innovadores de ciutat que poden tenir un impacte en la vida dels ciutadans i convertir les ciutats en llocs més sostenibles i inclusius on viure. L’any 2020, aquesta convocatòria de premis va rebre propostes de 46 països d’arreu del món i es van premiar projectes innovadors de la Xina, Estats Units, Alemanya, Canadà, Israel i Brasil.

Fecha del Taller: